2017. okt 06. 0

Elmondhatod, megértelek

Szombattól keddig ível a Nap és a Merkúr együttállása, a csúcspont pedig vasárnap lesz, ezen a napon egzakt a két égi vándor találkozója a Mérleg jelében. Gyönyörű, de egyszerű üzenete van a két princípium együttműködésének: a gondolat, a szellem sugallata, a kimondott szó közelebb hoz egymáshoz és segít harmóniát teremteni. Zárójelben érdemes megjegyezni, hogy távolodóban ugyan, de szombaton még a Vénusz-Mars együttállás is érezteti hatásait, így ez a nap kiváló a férfi-női kapcsolatok, párkapcsolatok területén megérteni a másikat és elsimítani (nem eltussolni vagy elfojtani!!) a rögöket a kimondás-megértés-feloldás által, ez a megkönnyebbülés édes gyümölcseit hozza meg.

Ha netán korábbi rossz tapasztalatokból született kételyek élnének bennünk, hogy a szó elszáll és már számos alkalommal tűnt úgy, sikeres volt a megértés-megértetés kettős játéka, úgy nyugodjunk meg. Nyugodjunk meg és emlékezzünk: a Plútó a Bak jelében immár direkt irányba halad, erőt, mégpedig elképesztő erőt ad az előrehaladáshoz, továbblépéshez. De hogy jön a Plútó a Nap-Merkúrhoz? A megvalósulást és konkretizálás teremtő erejű quadrat fényszögén keresztül, elszálló szóból teremtő, valóságunkban testet öltő módon megjelenő szavakat, gondolatokat építve. Félénkebb, nyuszi-lelkialkatúak meglepődve tapasztalhatják a bennünk ébredő erőt, amivel alkotni tudnak a harmóniáért, az emberi kapcsolatok emeléséért lé a jövőért.

A jövőért, hiszen asztrozófiai szempontból megvizsgálva az együttállást a Szűz csillagkép jövőbe érkező lábát láthatjuk a csillagos égen. A jövő fényesítését szolgálják a most születő ideák és a belőlük manifesztálódó szavak és tettek, amikben pedig ott az örök értékek minősége is, hiszen a Holló csillagkép is érintett; a madár, aki az Örök Élet italának egy cseppjét hordozza a csőrében.

 

kép: www.pinterest.com (Dianne Dengel “Side By Side”)

Szólj hozzá(nk)!