2017. máj 26. 0

Érezd át és értsd meg!

Szombaton és vasárnap a Merkúr és a Neptunusz megértést segítő formában kapcsolódik egymáshoz, kettejük együttműködése most az érzelmek és a lélek üzeneteinek dekódolásában segít legjobban. A vasárnap déli órákban ez a planéták közti fényhíd kiegészül a Rák jelében járó Holdtól érkező, szintén a megértést támogató erőhatásokkal, tovább fokozva belső világunk hullámzásának szellemi szintre emelését. Ebben a néhány órában a két lélekbolygó egyaránt sextil fényszögben áll a Merkúrral, mindketten vizes, érzelmes jelekből sugározva hatásukat.

A Merkúr a Bika jelében jár, ebben a stációban a megértés, a gondolatok és az eszmeiség általi termékenység erőit ébresztve. A kimondott szóval való teremtés és felvirágoztatás minősége működik, beavató élmények érkezésével megspékelve. A Neptunusz „odahaza” járja megfontoltan útját a Halak zodiákusában, ahol ő uralkodik. A lélek mélységeibe való alászállás és a gyöngyhalászként történő érzelmi igazgyöngyök felszínre hozása tartozik hozzá erősen leegyszerűsítve. Érzelmi óceánunk azon mély rétegeibe kalauzol el, ahova már a Nap fénye nem világít be, mégis tudjuk, van élet. Néha talán félünk attól, milyen lények laknak ott, de valahol legbelül tudjuk, ők is hozzánk tartoznak; él a bizonyosság, hogy nem ellenünk léteznek, csupán arra várnak, hogy a felszínre emeljük őket és megláthassuk, mit is üzennek.

A kettejük közti kapcsolat a szintézisről szól, értelem és érzelem együttműködéséről; arról a harmonikus, egyensúlyt hozó állapotról, amikor a mély érzelmek üzeneteit megértjük és egyben megéljük a felismerések általi felszabadulást is. A vasárnap déli, kora délutáni órákban ugyanilyen sextil fényszögön át kapcsolódik a Merkúrhoz a Hold a Rák jeléből, ahol ő is „otthon van”, a zodiákus ezen tortaszeletének uraként. A gondoskodás, az érzelmek és az álmok erői szintén a megértésre törekvő módon segédkeznek a kommunikáció és beavatás bolygójának, aki így két oldalról is kapja az ívet. Mindkét lélekbolygó saját házából, vizes jelből „dolgozik”, így számíthatunk erős érzelmi megérintettségre, ne lepődjünk meg a meghatottság, az érzelmesség és akár a könnyek megjelenése miatt sem. Ezen a délutánon amúgy a Hold és a Neptunusz egymást is inspirálja, de már az emelő erőket megtestesítő trigon kapcsolaton át, így az érzelmek általi emelkedés erői is velünk vannak a megértésen túl. Elképesztően jó hétvégi ajándékcsomagot kaptunk, amivel ugyan jár(hat) némi belső kavargás és hullámzás, de ez csak jót hozhat.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!