2016. nov 03. 0

Erő, kézben tartva

E hét szombattól egészen november 23-ig a Nap a Kígyótartó csillagkép kígyó fejét szimbolizáló része előtt halad el, az utolsó két nap már a Nyilas jelében, addig továbbra is a Skorpió zodiákusában vándorolva. Említést érdemel a kígyó minősége, amit hosszú, fáradságos és tudatos munkával formáltak gusztustalan csúszómászóvá az idők során. A kígyó valójában a megújulást, a tisztaságot, tudást és az erőt (is) jelképezi. Ahogyan a kígyó időről időre leveti a bőrét, úgy vagyunk képesek mi is megújulni saját életünkben, újra és újra. A gyógyítás minősége is ide tartozik.

161104kigyoeshajo

A Kígyótartóban a kígyó feje a szellemi erőket jeleníti meg, ami a legmagasabb tudást megjelenítő, szabad szemmel is csodálatosan kivehető, hét csillagból álló Északi Korona félköre felé nyújtózik. Ez az az állapot, ahol az erőt immár nem „csak” uraljuk (az Oroszlán uralja erőit), hanem már irányítani is tudjuk. Cselekvő énünk igénye formálódik a szellem világosságához elérni, a felé vezető úton haladni. Vegyük észre, hogy ez a folyamat akkor zajlik, mikor a látható fény napról napra, fokozatosan csökken. Ahogyan fogy a „kinti” fény, úgy nő az igény a belső világosságra, a fénynek csupán a megjelenési terepe változik meg, azaz nincs sötétség akkor sem, ha kevesebbet süt a nap.

A Kígyótartó csillagkép a Nimródhoz (Orion) hasonlóan beavató erejű. A szellemi és ösztönerők kézben tartása, a két eltérő energia uralása által juthatunk a fényesség állapotába, itt érjük el azt a minőséget, ahol a mindkét hatás a magasabb tudást szolgálja. Mindeközben a gyógyulás és a gyógyítás képessége is felerősödik bennünk, legyünk rá nyitottak és befogadóak. Világosság, beavatás, gyógyulás – ezek a mostani út kulcsszavai.

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Szólj hozzá(nk)!