Ha van erőd, mindened van. Ahhoz is, hogy a kellő tudást, kapcsoltokat megszerezd. Erő nélkül viszont nem könnyű. Csúszós, meredek út rögjei hátráltatnak a haladásban. A jó hír az, hogy nem kell nélkülöznöd az erőt. Sőt: több, mint bőségesen árad. Kozmikus főszponzora pedig a Kos telihold.

Telihold. Telés, maximum-információ. Nap és Hold egzakt szembenállását szoktuk teliholdnak nevezni. Olyan fényes, hogy akarva sem tudna elbújni az égbolton; nehéz nem észrevenni. Ahogyan a vele érkező erőt, lendületet sem könnyű a komód egyik alsó fiókjába szuszakolni. Ami pedig eleve kudarcra ítéltetett, azzal okos ember nem tölt el felesleges időt. Íme, a száraz tények:

Szeptember 29-én, pénteken késő délelőtt, 11 óra 57 perckor tűpontos a két égiest szembenállása. Ekkor a Nap a Mérleg asztrológiai jelének kerek 6 fok 00 percénél jár, a Hold pedig a Kos 6 fok 00 percénél. A Nap hátterében a Szűz csillagképének múltból elrugaszkodó lába látszik az Ekliptikán, a Serleg fényábrája pedig az égi egyenlítőn. A Hold mögött a Halak, illetve a Cet csillagzata mutatkozik. Most azonban kivételt teszünk.

Ezúttal nem vesszük végig, melyik csillagzat mit szimbolizál és hogyan hat rád. A telihold össz-energetikája ugyanis megérdemli, hogy látószöget váltsunk. Íme, a nagytotál: erő és kezdeményezés. A vágyott útra lépés, mert megérett a helyzet, pontosabban te magad értél meg rá. Addig csepegett beléd a vágy-nektár, míg végül elszánod magad és lépsz.

Kilépés a passzivitásból, a ledermedt, tehetetlen állapotból. Az összeszedettség fokozódása, az új utakra lépés hajlandósága. Mind erősödő pályára lép – tebenned. De! Senki, a csillagos ég különösen nem ígéri, nem ígérheti, hogy mindez és egyáltalán: bármi is az öledbe hullik.

Tedd oda magad. A verejték nem baj, sőt. Tedd oda magad és menni fog. Bírod erővel. A többi pedig köréd rendeződik.

u.i.: egy titkos kulcs: ha ennek ellenére sem megy, az Istennek se, akkor már nem erő, hanem görcs dolga. A telihold van annyira fényes, hogy megvilágítsa azt is, amit (már) nem kell erőltetned, mint az oszló angolna újraélesztését.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This