A tavaszi megújulás nem áll meg a virágillatnál és a madárcsicsergésnél. Mindkettő a zsendülés időszakának alapvető eleme, ám ennél jóval több mozog a levegőben. A tavasz az élet újulása. A régi felfrissül, az új pedig életre kap. Nem véletlenül illették a régiek a kikelet szépséges szavával a tavaszt.

Nincs ember, akire ne hatna a tavasz balzsamossága, a pattanó rügyek, zöldülő táj, élettel megtelő környezet. Legfeljebb bosszantja, ha megrögzött tél-párti, de közömbösnek lenni tavaszkor – az nem megy. Célszerű a természet, a kozmosz kínálta hullámzással együtt lélegezni és mozogni. Azaz: rátalálni, hogy tudsz felvirágozni; milyen életterületeden és hogyan érd el a szívmelengető újraéledést. Ha pedig extra segítség jön, akkor nem is lehet kérdéses a siker.

A tavaszi újholdak ereje kivételes. Igen, igazad van. Legyen már bennem egy kis felelősségérzet: minden újhold jó és szuper. Mégis: azok a Nap-Hold együttállások, amik tavaszra esnek, kiemelten erősek. Mert együttműködnek a földi világ lélegzésével, az emelkedő pályára állással, a télből nyárba fordulás mágikus időszakával. Ebbe a csodafolyamatba illeszkedve válnak különösen eredményes támogatóiddá.

A tavasz egyik kulcsfogalma a termékenység. Nehéz úgy írni bármilyen tavaszi történésről, hogy ez a kifejezés fel ne bukkanjon. Csillagügyi fejtegetés esetén a szóismétlés elkerülése is kihívás. A közelgő, április 30-án, szombaton 22 óra 28 perckor egzakt Bika újhold esetében (is) a termékenység az egyik hívószó.

A majdani aratás sikere döntő részben a vetéskor dől el. Még pontosabb a kijelentés, ha kitérünk az azt megelőző folyamatokra is. Azaz: a föld elő- és felkészítése, a megfelelő magok kiválasztása, a vetés rítusa mind-mind jelentőséggel bírnak. Hónapokkal később, a nap érlelte kalászok, gyümölcsök betakarításakor gondolsz hálával a tavaszra és az akkor elvégzett termékenyítő munkádra. Ide köt be a mostani újhold.

Kétféleképpen is megfogalmazhatjuk: megújulás nélkül nincs termékenység/termékenység csak megújulással érhető el. A szükséges energiát könnyebb kifejteni, hiszen ez a természetes. A szombat késő esti telihold már nem felébreszti a késztetést, hiszen az munkálkodik egy ideje. Serkenti, ösztönzi, motiválja, hogy igen, tedd meg. Csináld, ideje van. A mostban is kapsz örömérzetet, elégedettséget, ám a jövő(d)ért végzed igazán.

Felvirágoztató sugallatok, termékenyítő ötletek szakajtóval érkeznek. Akár még válogathatsz is köztük kedvedre. A cél a megvalósítás. Az idea anyagba ültetése. Lásd meg a párhuzam szépségét: szuper, mikor megérzed, kéne valamit vetned. A legjobb viszont, ha szerszámot ragadsz, földet lazítasz és annak szentelt módja szerint el is veted a magokat. Ha nem művelsz földet, az energetikai minta és a folyamat természete akkor is éppen ilyen. Van azonban egy kevéssé ismert, mégis, kifejezetten jelentős vonása az április végi újholdnak.

Légy képes az illatos, színes, csicsergős tavaszban is minőségi időt tölteni önmagaddal. Elvonulni, még ha ez percekben is mérhető. Nem a mennyiség számít. Az ok úgyszintén a csillagos ég szimbolikájából olvasható ki. Az égi egyenlítő csillagzatai jóval kisebb ismertségnek örvendenek az asztrológiai jelekhez képest. Jelentéstartamuk azonban a fontosnál is lényegesebb, mert a felettes énedhez szólnak. A legjobb változatodhoz, a No. 1 kiadásodhoz; azaz: ahhoz a hangocskához, amelyre bár mindig hallgatnál. Akkor ugyanis a lehető legjobban alakulna az életed. Az enyém is, persze – univerzális igazság, hogy Földünk boldogabb hellyé válna, ha mindannyian meghallanánk, értékelnénk és követnénk felettes énünk bölcs szavát. Talán majd ez is eljön egyszer, egyelőre itt az újhold.

Elvonulás, ami belső folyamatokat indít el. Minden síkra, azaz testre, lélekre, szellemre kihatóan. Erről szól a Cet csillagzata. Az újhold a Cet fejénél mosolyog rád szombat este. A fej mindig szellemiséget, megértést jelöl. Elsődleges olvasatban rámutat: döntő fontosságú megértened, hogy mindent a régiek szerint folytatva nemigen csámboroghatsz rá a valódi megújulás termékenységbe vezető útjára. Ahhoz több és leginkább: más kell. Valami új.

Belső folyamat. Megérlelős-kiizzadós. Segíthet a sport, a kapálás, a túra – bármi, amiben a fizikai tested elfárad. Nem muszáj pont szombaton este, fél tizenegykor felhúzni a gumicsizmát és steklámpával kimenni a hátsó kertbe megvívni a tyúkhúrral és társaival, de jó, ha szombaton napközben elfáradsz. Ezzel ugyanis fel- és előkészíted a lelkedet. A Hold, így az újhold is ugyanis ide fészkelteti be az üzeneteket, itt érint meg legmélyebben.

A cél az emelkedés és a legmagasabb rendű termékenység elérése. Úgy érdemes kiindulnod, hogy ezt a minőséget célzod meg. A Cet feje felfelé törekszik. Egyedül ez a testrésze emelkedik az égi egyenlítő fölé és közelíti meg az ekliptikát, a Nap útját. Rámutat: az elvonulás és az itt elvégzett érzelmi alkímia emel ki. A cél pedig az esszenciális, szerelemmel átszőtt termékenység. Ez a fej a Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmazának irányába tart. Az egész égbolt egyik, ha nem a legszebb pontjára. Ezt igyekszik elültetni benned az aktuális újhold. Érdemes partnerségre törekedned, hidd el tapasztald meg: megéri.

kép: pixabay.com

tavasz, zsendülés, pezsdülés – újholddal tuningolva

Pin It on Pinterest

Share This