2018. jún 16. 0

Figyeljünk a lelkünk mélyére

A Halak asztrológiai jelében járó Neptunusz – Földünkről látható – mozgása oly’ erősen lassult le, hogy szinte áll; csillagászati értelemben stacioner pozíciót foglal el éppen. Ez a pár napig tartó pillanat (meglehetősen lassú mozgású planétáról beszélünk – közel 165 év alatt teszi meg ugyanazt a kört az égen, amit a Nap egy év alatt, a Hold pedig 28 nap alatt bejár -, a Neptunusz nem tesz olyan azonnali hátraarcokat, mint mondjuk a Merkúr) a jövő hét elejéig tart. Keddtől pedig hátráló mozgásba kezd a magas spiritualitás és a mély lélek bolygója, ami egészen ez év november végéig fog tartani. A retrográd mozgású Neptunusz üzenetéről külön szólunk majd, most az elkövetkező napok megpihenésével érdemes összehangolódnunk.

A Halak zodiákusában hangsúlyos az összegzés, a leltár készítése. Itt kap szerepet az elmúlt időszak áttekintése, a tanulságok levonása, hogy majd, ezeknek a kincseknek és értékeknek – azaz a valódi tudásnak – a birtokában jobb minőségben vághassunk bele a következő körbe. Ahogy az Uroboros kígyó farka önmagába harap, úgy ér itt össze vég a kezdettel, lezárás az újjal; a kettő nem elválasztható egymástól. A Halak stációjában élhetjük meg, hogy életünk nem egy időegyenes, lineáris vonalvezetéssel, kezdő és végponttal, hanem egy felfelé emelkedő spirál, az élethez és a természethez közel álló vonalvezetéssel. Gondoljunk a DNS-re: vajon véletlen, hogy spirál alakú (mint mondjuk a Tejút galaxis is) és nem botsáska-egyenes? Minden befejezés valami új csíráját hordja és minden „temetésben” már ott a ringó bölcső energiája is.

A következő pár napban elsődlegesen érzelmi, lelki vonatkozásban készítsünk leltárt. Vegyük sorra, mit éltünk meg, milyen jelentős érzelmi élmények hagytak bennünk nyomot. A Neptunuszban azonban ott vannak a távlatok, mégpedig az egón túli távolságok: lássuk azt a megélést is, aminek nem egyénként voltunk részesei, hanem valamilyen csoport, szellemiség, zászló alatt tapasztaltunk meg és mély benyomást tettek ránk. Fontos, hogy ez az összegző munka előjel nélküli legyen: a „jó” és a „rossz” számbavétele egyaránt fontos; emlékezzünk: ezeknek a címkéknek csak itt, a földi világ poláris játszóterén van jelentősége. A lelkünk mélyére való utazás lehet, hogy igényel némi bátorságot, de semmi olyan nem vár ránk, ami nem odavaló, ami nem általunk került a rendszerbe. Különös jelentősége pedig a jövőnk miatt van a múlt összegzésének: a Neptunusz ugyanis a Vízöntő csillagképének jövőbe ömlő, tisztító vizében tartózkodik és a látszólagos hátráló mozgás során végig ott is fog lubickolni. Ez pedig nagyon-nagyon jó hír, hogy máris felcímkézzek egy kozmikus folyamatot, mert így lehetőséget kapunk saját, belső lelki munkánkkal elképesztően sokat tenni a jövő fényéért és boldogságáért.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!