Csütörtökön önvizsgálati téren tudunk termékenyen működni. A tegnap már említett Vízöntőbe lépett Mars a régiek világában pentagrammaként, ma quintilként nevezett fényszögön keresztül kapcsolódik a Skorpióban haladó Naphoz. Ez a fényszög a mágikus érzékelést, a finom rezgéseket, az éteri, nem megfogható vibrálásokat jelenti. A hatása bő egy héten át érezhető, a csütörtök annyiban különleges, hogy a Hold kapcsolódása okán hangsúlyosabban tudjuk a legmélyebb titkainkat meglátni és felszínre hozni. Gondolhatunk régóta eltemetett traumákra, betokosodott érzelmi gócokra, minden olyan katyvaszra, amiről tudjuk, hogy odalent van, de nem mertük/nem akartuk piszkálni. Vonjunk párhuzamot a csernobili betonszarkofággal: ideig-óráig megoldást ad – legalábbis szeretnénk azt hinni -, de mindenki tudja, előbb vagy utóbb, foglalkozni kell vele. Minél később, annál munkásabb a kármentés; a haladék ára általában magasabb az ésszerűen vállalhatónál. Ennek ellenkezője sem helyes, amikor felkészületlenül és túl korán akarunk szembenézni azzal a rémmel, akit még erősebbnek érzünk magunknál. A kellő idő megérzésében hagyatkozzunk belső iránytűnkre, ha befelé figyelünk, biztosan érezzük a most pillanatát.

161110holgyahidon

Amennyiben felkészültünk, úgy kereshetünk egy csendes, meghitt sarkot, ahol önmagunkkal kettesben elkezdjük felgombolyítani a mélybe vezető fonalat, nem megfeledkezve arról, hogy megoldást eredményező, emelő erővel segíti az ég a lelki, érzelmi tisztulást ezen a napon. Különösen a múlttal kapcsolatos takarításra remek alkalom, ami ott eredt és a jelenben rendbe tesszük, már nem kísér el a jövőbe. Elgondolhatjuk egyfajta múltba visszanyúlásként is a folyamatot, amikor itt és most gyógyítjuk az átélt traumáink okozta sebeket. Persze ezt megtehetjük kellő alázattal és segíteni akarással szeretteinknek is; ha Neki vagyunk jelen, csak neki, nem tudunk hibázni.

A befelé fordulásra és elmélyülésre amúgy is javasolt időt szentelni; a magáról egyre markánsabban hírt adó ősz és a készülődő tél egyaránt a befelé figyelésre hivatott irányítani lelkünk fókuszát. Vannak folyamatok, amiket nem lehet rohanva elvégezni, aminek meg kell adni az idejét. Az érlelődést megspórolni olyan lenne, mint friss szőlőből 6 puttonyos aszút elvárni három nap alatt. Nem fog menni. Álljunk oda a Kozmosz ritmusa mellé és lehetőségeinkhez képest találjuk meg a helyét, idejét és módját, hogy összhangban létezhessünk vele.

kép: www.pixhome.blogspot.com

Pin It on Pinterest

Share This