A Bak asztrológiai jelében járó Mars szombaton lép ki a Nyilas csillagképéből, magával hozva mindazt a tudást és bölcsességet, amivel képesek vagyunk legyőzni félelmeinket, kishitűségünket. A Nyilas-minőségű tudás iskolapadban és egyetemen kevéssé szerezhető meg, sokkal inkább magas eredetű és rezgésű ismeretekről van szó, amiket énünk cselekvő, impulzív része szépen magába szippantott. Azért is csodaszép ez a nap, mert a Nyilas a Fény felé céloz íjával, már nem a földi dolgokat, a mulandót veszi fókuszába, hanem azt, ami magas: nem azt nézi, ami mászik, hanem az égen szárnyalót. Ez a magasra célzó energetika már ott munkálkodik bennünk, hogy általa, segítségével tudjuk saját harcainkat megvívni, de – figyelem! – nem csikorgó fogzománccal és nem is görcsös, összeszorított ajkakkal.

A Nyilas csillagképének energiáival könnyedén és kifejezetten elegánsan tudjuk semlegesíteni, idejétmúlttá változtatni félelmeinket, aggodalmainkat. Olyan ez, mint amikor tűzzel-vassal irtás helyett mosolyogva tárjuk szélesre a bejárati ajtót eddig társbérleti jogviszonyban csücsülő démonunk előtt azzal az udvarias mondattal, hogy kívül tágasabb. Emlékezzünk, a Nyilas fölött továbbra is ott szárnyal a Sas, az égbe emelkedés és szárnyalás információját árasztva.

Amennyiben föntről letekintünk, az asztrológia játszóterén még rövid ideig a Bak jelében vándorol a vörös bolygó; így bizton számíthatunk a megoldásra, a fejlődésre, az emelkedésre. A bennünk felébredő mély bölcsesség fényével elűzi az ördögöt (vagy nevezzük, aminek akarjuk a saját félelmeinket), magasba emel, megoldást ad a mindennapok apró-cseprő(nek tűnő) dolgaira – egy mondatban összegezve erről szól a szombati nap.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This