A tudás erőt és biztonságot ad. Olyan belső tartást, amivel imbolygó, síkos talajon, széllökések közepette is képes vagy előre haladni. Bár sokan szeretnének ilyen erőt birtokolni, a lényeget gyakran nem veszik figyelembe. Pedig ott dől el minden. Nevezetesen: a megértésből te magad kovácsolsz, ülepítesz tudást. Másképp nem megy, legalábbis működő, használható módon kizárt. Máshogy pedig nem érdemes.

Aki tud, az már nem fél. Pontosabban: ha él is benne félelem, „csak” megremegteti a térdét. Ennek ellenére támaszkodik a tudás adta kraftra. És lép. És lépsz. Léphetsz. Ha akarsz. Amúgy pedig, rághatnánk egy kis csontot. A magyar szómágia egyik leginkább elcsócsált felsőcomb-csontját tegyük tányérra. Íme: aki fél, az nem egész. A félelem helyesen tagolt leírása: fél-elem. Erre kínál megoldást az ismeretekből felépülő tudás ereje.

Ha már nem félsz, könnyebb egésznek lenned. Kiegészülsz önmagad combos, cselekvő, tettre kész részével. Kop-kop-kopp: itt kocogtatja meg az ajtófélfát a Vörös Bolygó, maga a Mars. Színre lép mai főszereplőnk. Mert ha erőről, bátorságról esik szó, ott helye van. A kozmikus forgatókönyvben így jellemzik az Ikrek Mars karakterét:

„Vágyad ébred megnézni a határaidat, kíváncsi vagy, vajon megvan-e benned a kellő erő egy-egy szint megugrásához. Vajon mi jó sül ki ebből az újdonságból? A kezdeményezőkészséged egy igen pezsgő, felfedező-megismerő színezettel árnyalódik. A benned élő félelmek és kishitűségek legyőzése a „szokásosnál” is többet ad, mégpedig az önmagadról való ismereteid által. Nyilván nem áll meg a befelé figyelésnél egy Ikrek Mars: a téged körülölelő világot is alaposabban szemléled mozgás közben, észreveszed a lehetőségeket és rögvest lépsz is értük. Az Ikrek levegős jel, a Mars tüzes bolygó.

 

Kérlek, idézd fel akár a felső tagozatos fizikaórák emlékét, akár csak egy esetet, amikor a makacskodó tábortüzet pusztatüdős módszerrel igyekeztél nagyobb lángokra serkenteni. Emlékezz: a tűz „tápláléka” a levegő, ez az égi állás megújuló és folyamatosan érkező erőt, életenergiát ad, amit a leginkább a nyitottságon keresztül szippanthatsz magadba. Ezt csak azért írom, mert egy manzárdba zártan, vastag bársonyfüggönyök mögött is érezheted az Ikrekbe érkezett Mars hatását, de nehezebb (mégpedig jóval) a kozmikus zsetonok beváltása a földi játékban.

 

Elő hát a kuckóból és csapj a húrok közé, mert csodás szimfóniát alkothatsz, ami számos módon ad erőt, motivációt a mindennapokhoz, hogy a szürkeségük a múlté legyen és végre felfedezd ezernyi színüket, megannyi ragyogó árnyalatukat.”

Ez a pár sor hűen adja vissza a Mars Ikrek-ségét. A belinkelt írásból másoltam ide. Vonásnyival nemzeti ünnepünk, augusztus 20. előtt írtam; akkor érkezett meg a planéta az Ikrek cikkelyébe. Miért került terítékre a Mars, ha már bő két hónapja itt jár? Most kezd igazán izgalmassá válni a történet. Ugyanis a planéta irányt fog váltani, legalábbis a Földünkről szemlélve.

A szikár, kikezdhetetlen tények és adatok: a Mars október 30-án délután indul el hátráló útján. Ennek a Nap útjára, az Ekliptikára vetített pozíciója: Ikrek 25 fok 37 perc. A következő dátumért már 2023-ba kell csippentenünk: január 12-én késő este perdül sarkon és fog ismét „előre,” azaz direkt irányba masírozni. Akkori koordinátái: Ikrek 8 fok 8 perc. Mi ennek a lényegi üzenet?

Nem a konditeremben erősödsz igazán. Az is jól jön, ahogyan általános értelemben a fizikai kondíciód javítása-emelése éltet, mert a test épsége a lélekre és a szellemre is kihat. Ezt a tézist sokan támadják, tagadják, mégis így van. Most azonban nyakon felülre koncentrálunk. Szellemi erő -> ez „jön le” a fizikai síkra. Ha pedig ismered a sarokpontokat, úgy ügyesen tudod működtetni a retrográd Mars erejét. Valahogy így:

Elszánod magad és kiásod azt az információt, azt az – esetleg mélyre temetett – tudást, ami erőt ad az itt és mostban. Másik olvasata: feleleveníted azt az emberi kapcsolatot, ami most támogató módon lép be az életedbe. Itt tudj a kölcsönösség fontosságáról. Nem baj, ha sok szemszögből látsz egy-egy problémát jelenséget, így veszed észre azt az aspektust, amiből meg tudod oldani. Az asztrológia körének Ikrek-sége azonban egy szint. Van annál feljebb is, mégpedig a csillagképek fényes köre.

Ahol most állok, amit most kell megoldanom, ahhoz kínál megoldást egy-egy hátráló mozgású bolygó. Hogyan teszi meg mindezt? A visszatérés erejével. Visszakanyarodsz valamihez, és ott lel(het)sz rá a kulcsra. A zárójelbe okkal préseltem a feltételes módot. A Mars, bár harcias köntöse közismert, sose fog pisztolyt nyomni a halántékodhoz, hogy életed helyes megoldókulcsa nélkül nem mehetsz tovább utadon.

Bár kívül felhők gyülekeznek, érzed, lehet, igenis megengedett emelkedned. Ez a „most” állapota. Az emelkedés csillagképi eredete magas. A vörös bolygó a Bika fényábrájának szarvaitól kezd tolatni. Ezek a kozmikus szarunyúlványok egyrészt antennák. Fogják-veszik a legmagasabb üzeneteket, hiszen közvetlenül a Tejútra, az Istenek Útjára vannak hangolva, szép, kerékbe tört magyarsággal írva. Másrészt pedig, ha már emelés: ami megoldásra vár és beleteszed az erőd, fel tudod emelni. Igen, ha az a kép jobban visszaadja, bátran vidd magaddal: olyan, mint a kozmikus villás targonca. Az is – csekély mértéhez képest – elképesztő súlyokat tud meglepően magasra eljuttatni, mindössze pár másodperc alatt. Kibogozva így hangzik mindez:

Ahhoz, hogy méltó módon haladj előre, hogy ne csak az emelkedés illúzióját pörgesd magadban, hanem valóban emelkedj, érdemes megtenned egyvalamit. Ez pedig a dolgok valódi látása. Ami kiemel a kilátástalanságból. A januári fordulat a Bika szeménél, a Tejutat pásztázó Aldebarannál, egyúttal a csillagzat fejénél, a Hyádok csillaghalmazánál éri a planétát. Az erő, amivel optimálisan tudsz emelkedni, a megértés és a tisztánlátás útján érkezik meg. Ez akkor is így van, ha leírva túl egyszerűnek tűnik. Megeshet, egy-két tényező próbára akarja tenni a valóságát.

Ha köd, füst, vagy felhő árnyéka vetül rád, attól még tisztán láthatsz. Tudj róla, hogy ezek átmeneti jelenségek. Ahogyan a hajó is képes radarral haladni, úgy ezt te is megteheted, ha a szemed elé ilyen illúzió-halmaz tornyosul. A Mars a belső erők felszítója – elsődlegesen. Különösen igaz ez, ha a Bika mellett megnézzük, melyik csillagkép érintett még a hátrálás során.

Önlegyőzés, ami nemesít. Önlegyőzés és nem önelnyomás, vagy önmegtagadás. Nemesít. mert képes vagy nemet mondani a méltatlanságra. Az Orion (Nimród) Napút alatti, azaz belső világodra ható csillagzata a másik emblematikus szereplő. Amikor nemet mondásról beszélünk, jó tudnod, mire teszed. Az itt hátráló Mars kapcsán pár közismert minőséget ajánlok figyelmedbe: pánikolás, beszűkítő csoporttudatosságok, híreknek álcázott félelemkeltés és társaik. De hogyan lehet eredményesen nemet mondani?

Belső igen. Ő kell, hogy fényeskedjen benned. Tudd, merre fordulsz igenlő attitűddel, ami pedig ebbe nem illik bele, arra nyugodtan mondj nemet. Jellemzően amúgy sem hatnának rád mélyen, arra viszont alkalmasak, hogy kibillentsenek. Ha hagyod. De miért tennél ilyet?

A cél, a lényeg, a retrográd Mars fő üzenete: gyűjts erőt, avagy: egyesítsd önmagadban cselekvő, emelő, változtató energiáidat. Elérkezett az ideje.

kép: pixabay.com

igen, meg tudod ugrani, mégpedig mosolyogva

Pin It on Pinterest

Share This