Szerda hajnalban találkozik egymással Nap és Hold a Bak asztrológiai jelében; közkeletű nevén nevezve az eseményt újhold köszönt ránk. Ez az újhold elhozza az anyag uralásának lehetőségét, a megújulás fókuszában a korábban belénk ivódott tudás földi életünkben való kamatoztatása áll. Mind a Nap, mind a Hold már lejött a Tejútról, az Istenek Útjának bölcsességét hordozzák magukban; így a régi bőrből való kibújás; az idejét múlt rétegek levetése is időszerű, hogy ez a magas rezgésű fény csillanjon meg új „bevonatunkon”.

A mostani újhold amolyan „döccentsük már élete valós sínjére földi barátunkat!” felkiáltással érkezik az égi erők oldaláról; eredményesen támogatja az életünkbe való beleállást, azt a nagy levegőt vevő, hátat kiegyenesítő energiát, amivel büszkén felvállaljuk: igen, ez vagyok én és ez az én utam. Új erők ébrednek az igazi életutunkon való haladás támogatására; amikor letisztul a zsibongás és koncentráltan lépdelünk előre, akkor az életenergia is fokozottabban jelenik meg. A szerdai hajnal egyben a cselekvésre ösztönző erőket is felébreszti, hogy mire megvirrad és visszatérünk az álmok világából, ábrándozás helyett tegyük, valósítsuk meg, amit odaát láttunk.

Nap és Hold együttállása egyben a szárnyalás és égbe emelkedés csillagképe, a Sas, avagy Turulmadár égi környezetében zajlik le, így tudjuk, hogy a megújulás nem csak felemel, de szárnyakat ad, amikkel a végtelen kék eget megcélozva emelkedhetünk a magasba. Apropó, végtelen kék ég: az újholdat egy teremtést és megvalósulást erősítő quadrat fényszög turbózza a Kos jelében vándorló Uránusztól, így dupla vonallal húzza alá a tisztulás és felszabadulás lehetőségét a Kozmosz.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This