A hátrálás nem visszalépés. Különösen nem égi eredetű környezetben, bármennyire is sugallja ezt ilyen-olyan asztroférc. A gond akkor ütné fel a fejét, ha visszacsúszásról beszélnénk. Az tényleg kerülendő; szerencsére ilyen minőséggel nem találkozunk a csillagos eget fürkészve.

Köznapi értelemben igen, megeshet, hogy valóban rosszul hat rád, ha visszalépsz. Ha kisebb lakásba költözöl, ha munkahelyet változtatsz és az új pozíciód titulusa nem olyan fényes, mint a korábbi. Ez csupán a felszín, ahol még igaznak is tűnhet a „veszteség” látszata. Valójában akár a mindennapokban, az égre nézve pedig feltétlenül az extra bölcsességgel való gazdagodás lehetősége nyílik meg. Különösen igaz, ha egy bölcsességbolygóról beszélgetünk. De mi fán terem az ilyen planéta?

Egymás mellett, ketten bölcselkednek. Jupiter és Szaturnusz. Az egymás mellettiség annyit tesz, hogy ha a Naprendszer közepe felől indulsz el „kifelé,” előbb a Jupiter, majd rögtön utána a Szaturnusz következik a tornabolygósorban. Utóbbi, közkedvelt gyűrűs bolygónk köszöni szépen, jól elvan. Éppen a Vízöntő jelében (és csillagképében) hátrál. A Jupiter azonban okot ad arra, hogy magára valamit is adó asztroszaki tollat, billentyűt ragad és ír róla. Ha már kiérdemelte a mai főszerepet.

Szeretet és bölcsesség. Ez a két, önmagában is szívmelengető szó fonódik össze és terít palástot a Jupiter széles vállára, ha közkeletű elnevezését használjuk: a szeretet bölcsességének égi vándora. Ő is és éppen még hátrál. Hátrál, gyakrabban olvasható kifejezéssel élve: retrográd mozgást végez. Ez annyit tesz: a Földünkről szemlélve és csak látszólagosan tolat. De ebben az összefüggésben megteszi és most ez a lényeg.

Amiben éppen van, egy folyamat. Ennek fontos állomása virradt ránk október 28-án reggel. Ekkor lépett vissza hátráló útján a Halak jelébe a Jupiter. És nem, ezzel nem okozott galibát a rendszerben. Abban a szisztémában, ahol mindig és mindent a Halak összegzése után a Kossal induló új körrel, az új kezdettel azonosít szinte mindenki. Most azonban fordult a kocka. De mi van ilyenkor?

Extra esélyt kapsz. Egy lehetőséget kínál fel az égi helyzet, tehát nem automatikus, alanyi jogon járó havi 200 eurót tuszkol a mellényzsebedbe. Újragondolhatod (stratégiai) terveidet; kijátszhatsz egy bónusz sanszot. Ehhez nem kell mást tenned, mint találkozni, összecsatlakozni a benned élő bölccsel. Vagy, ha úgy jobban tetszik, összeharmonizálni (brrrr, ez milyen szó már…) magad a Jupiter lényegiségének magas szintjeivel. De mik is ezek?

Bölcsesség, ami több a tudásál.

Belső bizonyosság, amit ugyan hit-ként említünk, mégis ezerszer több annál.

A valóban életet éltető kozmikus törvényszerűségek megismerése és befogadása.

Annak megértése, hogy igenis, előre, felfelé és kiterjesztő módon is működhetsz – sőt, ez a valóban jó irány.

Elszigetelt, magányos önzés fölé célzó, az önérvényesítéssel viszont passzoló közös gondolkodás és együtt-működés.

Ide, ehhez a pár alapkőhöz érdemes visszakanyarodnod. Megjegyzem, ez csak néhány kiragadott apróság a Jupiterrel összefüggésben. Az ő tárháza (is) szinte kifogyhatatlan; kutass bátran utána, „mire jó még.”

Érzelmek. Ha a Halak zodiákusát kizárólag egy szóval jellemezhetném, az ez lenne. A mélyen benned rezgő lelki húrok pendülésének helye; ide ért vissza pénteken reggel a szeretet bölcsességének égi vándora. Most különösen igaz a tétel: nem más mondja meg a tutit. A lépés emlékeztet arra is: igen, ott él benned a bölcs. Aki most erőre kap.

Erőre kap, hiszen a Jupiter uralmi pozícióba jut; a Neptunusszal együtt ketten, társulva dominálják ezt az égi szeletet. Az előző alkalommal összeszedtem pár bekezdésben, mi is jellemzi a Halak Jupitert; a vastagabb és dőlt szövegrész rejti annak az írásnak a linkjét. A leporolás segít, nem csak emlékezni, de a felfrissített tudással ráismerni a téged legjobban érintő lényeges pontokra.

A történet azonban folytatódik. A Jupiter egyszer csak – látszólag – megáll majd az égen és kisvártatva újra „előrefelé,” azaz direkt irányba fog haladni. Ekkor óriási erők szabadulnak fel, de erről majd a maga idejében külön történet szól. Most az elmélyülés ideje köszöntött ránk. Ami segít bölcsebbé válni, így jobb döntéseket hozni, tehát méltó jövőt építeni.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This