Újhold –

lágyan érint,

lelket old

Halak újhold –

ne gondold,

hogy hidegen hagy

Mert nem az agy –

a szív, s a lélek

kapja

Azt az erőt –

az ős-eredőt,

amivel újulsz

Halak újhold. Megérdemelte a rövid, lírai bevezetést, de a verses forma és a rímek után lássuk őt a maga valójában. Mit is nevezünk újholdnak? Amikor – Földünkről szemlélve – Nap és Hold egzakt módon együtt áll. Ez most tizedikei tízórai: március 10-én 10:00-kor (budapesti koordinátákkal számolva) tűpontos az újhold a Halak asztrológiai jelének 20 fok 16 percénél. Az adatok tényszerűek és vitathatatlanok. Ám az izgalmas rész most következik: miben és hogyan támogat?

Megújulás. Ha csak egyegyetlenegy kurta szóval jellemezhetném, úgy ezt lennék kénytelen odavetni. Az újhold a hagyományban használt holdhónap kezdetét jelölte ki; alapenergetikája a frissülés. Még akkor is, ha a Halak zodiákusában esik éppen meg.

Lezárás, befejezés, összegzés. Enélkül nincs új kör sem. Az egyik forduló vége jelöli ki a másik kezdetét. Kérlek, tarts velem és egy pillanatra emelkedjünk fel. Váltsunk szemszöget és madár- vagy dróntávlatból szemléljük az időt: március tizedikén újhold. Mindössze tíz nap, s március 20-án hajnalban (4 óra 6 perckor) beköszönt a valódi – úgynevezett csillagászati – tavasz. Az összefüggés olyan erősen kínálja magát, hogy ha ezzel piacon találkozol, az bizony már tukmálás:

Készülj fel. Az igazi pezsdülő, érdemi, minőségi frissülés elengedhetetlen kelléke, hogy a régivel elszámolj. Tudom, néha kellemetlen. De gondold csak végig: időnként a tükörbe nézni is az, a fürdőszobai mérlegre állásról nem is beszélve. Mégis: ha csak félsötétben nézed arcod tükröződését, önmagaddal nem vagy őszinte. Ez igaz a plusz kilókra is: attól, hogy nem akarod lesokkolni magad a számjegyekkel, a többlet – egyelőre és pillanatnyilag – ott párnázódik rajtad. De itt is, ott is dönthetsz az újítás és változtatás mellett. Leginkább úgy, hogy nem elégszel meg a felszín kapirgálásával:

Halak. Mélység. Le az alapokhoz, a gyökerekhez. Ha valaminek fel kell fakadnia, jobb most, mintha betokozod, érleled és végül eltályogosodik. Azt jóval macerásabb később felnyitni, de olyan is van, hogy már késő és talpak az ég felé dobódnak.

A jelenben megtett apró tisztító munka túlbecsülhetetlen. Ha elmarad… az olyan, mint amikor eldobsz egy kavicsot a hegyen és lavina kerekedik belőle. Az meg nem néz se istent, se embert, de mindent visz, mégpedig rombolva. Kell ez neked? Ugye, hogy nem?

Van a vasárnapi újholdnak még egy ritka titka. Ehhez azonban fel kell tekintenünk a végtelen, kéklő és csillagos ég világába. Nap és Hold kézfogója ugyanis a Halak és a Vízöntő csillagképének aprócska átfedésében köszönt ránk. A magyarul írt, ám talán kínainak tűnő mondat kibontása így szól:

Egyidejűleg, egyszerre testesül meg: amikor rendezed a múltadat, egyúttal a jövődet építed – erősítve. A Halak fényábrája kettős: központi csillagjából két hosszú fonál indul ki. Egyik a kiemelkedő, másik a visszaúszó halacskához. Utóbbi érintett.

Visszatérő minták, emberek, kapcsolati élethelyzeket. Az üdvös megoldás nem az, hogy bosszankodsz: „a jó büdös francba, hogy mindig ugyanaz a sz@rság történik velem! Hát átok ül rajtam, vagy mi a jóisten ez?!” – amíg így méltatlankodsz, esélyed sincs továbblépni. Kerékbe ragadt mókusként pörögsz, minél jobban tepersz, annál erősebben szembesülsz: ugyanazon a pályán szerencsétlenkedsz. A kiúthoz változtatnod kell:

Megértés. Ami visszatér – legyen az szereplő, szituáció, megmérettetés -, helyzetbe hoz. Felkínálva tanít. Megoldása által jutsz feljebb és előre. Igen, ez már nem az alap 1.0 verzió. Cserébe a spirituális ellentételezés is jóval busásabb. Szerintem megéri, még ha melós és néha nagy levegőt vevős is.

Boldogabb, szebb, méltó jövő. Ezt – is – szimbolizálja a Vízöntő csillagzatának jövő vize. Lásd meg a nyilvánvalót: Vízöntő, víz, tisztaság. Tehát ne akarj sunnyogó szennyet magaddal cipelni, mert se nem való, se nem méltó. Ellenben tudd: a pucolás egyben fényesítés is. Szenny helyett menny. Legalábbis magasabbra jutsz, ott pedig mindig tisztábban látsz és a levegő is éltetőbb.

Nem mehetünk el szó nélkül a Kos Merkúr mellett sem. Ő egy igazán vagány, már-már nagypofájú kozmikus energia. A róla írt cikket itt éred el: https://ladonyijanos.hu/verbo-vagany-kos-merkur/

Az újhold kicsúcsosodó beteljesedésekor már órák óta impregnálódik tudatod, szellemed, kommunikációd ezzel a vérbő, kissé vehemens Kos Merkúr-energiával. És igen, meglásd: jól jön a szókimondás, kifelé-befelé egyaránt.

Még az is megeshet, hogy jelentős elhatározásokra jutsz. Fontos: ne cenzúrázd magad! Álmodj nagyot, ne te gáncsold el vágyaidat! Mert a te dolgod egy: boldog, elégedett, értelmes életet élni itt és most, ebben a földi valóságban. Minden égi állás – beleértve a vasárnapi újholdat is – ezt hivatott szolgálni, előre mozdítani a maga módján.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This