Péntektől vasárnapig együtt áll a Szaturnusz a Nappal, szombaton legintenzívebben kifejtve hatását, amellyel zsanérostól, vagy tokostól fordíthatunk ki ajtókat – tetszésünk szerint. De ne rohanjunk elébe, csak lépésről lépésre, elvégre a Szaturnusz a megfontolt haladás jelölője is. Az égi találkozó felerősíti az idő szerepét és jelentőségét, ismét rávilágítva arra a régi, de értékét nem vesztő megállapításra, hogy ha valamiből, úgy az időből (és a jó borból) a mennyiségi helyett a minőségi sokkal kívánatosabb. Amennyiben kihívásokkal küzdünk a mindennapokban, Don Quiojteként vívjuk megnyerhetetlen harcunkat Kronosz szélmalma ellen, úgy a mostani napok kitűnően alkalmasak koncentrációs gyakorlatok végzésére. Szenteljünk időt (ismét előtérbe kerül…), hogy megtanuljunk összpontosítani, helyesebben fogalmazva, hogy visszaemeljük magunkat az eredendően meglévő, tetszésünk szerint figyelmet egybenyalábolni tudó állapotba. Az összeszedettség ellentétes a szétszórtsággal. Jelen világunkban a szétszórtság rengeteg probléma forrása, így – meghallva a két minőség zengően szép különbségét szómágiánkban – válasszuk tudatosan a hajszoltság és a soha meg nem érkezés helyett a jelenlétet. Tovább fokozva a szavak szépségét: ha jelen vagyok, úgy jelen vagyok, azaz meglátom, megértem és hasznosítani tudom a jeleket, amik mindig, azaz mindig megérkeznek, csak kapkodva és ziláltan nem vesszük észre őket.

161209bor

Központi csillagunk és a gyűrűs bolygó kézfogója a Nyilas zodiákusában zajlik, így kiemelt jelentőséget kapnak a bölcseletek, a magas tudás és az Isten mibenlétének minőségei. Ennél az állásnál hatputtonyos, sűrű, olajosan a kehely falára tapadó értékeket, tudást vagyunk képesek meglátni és elraktározni, hogy a megőrzésen túl használjuk is. Fokozottan igaz saját bőrön keresztül felszívott megélésekre, amik a valódi tapasztalást adják könyvből soha meg nem tanulható módon: itt az ideje kikristályosítani az általuk nyert értékeket, a sallang pedig mehet a kukába maga útján el.

Magasabbra tekintve az égbolton a Skorpió csillagkép, annak is a fullánkja rajzolódik ki, ami pedig a gyökeres, radikális változásokat szimbolizálja. A mostani együttállás, az általa összerakott, koncentrátummá sűrített tapasztalat, tudás erejével képesek vagyunk megtenni a huzamosabb ideje halogatott lépéseket, most cselekedet társul az elhatározáshoz, azaz a gyakorlat mezején csíráznak ki magvas értékeink. Érkezzünk meg ennek a csodálatos égi aspektusnak az energiáiba és élvezzük ki támogató erejét!

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This