Szombaton és vasárnap együtt áll a látszólagos hátráló mozgást végző Merkúr és a Nap a Szűz jelében, égi hátterében a Sextans csillagkép csillagaival. A Nap-Merkúr együttállások mindig kommunikációs helyzeteket szállítanak, ez most sincs másként, csak erősítve és árnyaltan: a Merkúr retrográd mozgása miatt erősebb és jobban megmozgató szituációk várhatók. Ijedelemre persze semmi ok: soha, de soha nem kapunk az általunk megoldhatónál nehezebb feladatot fejlődési lehetőséget, legfeljebb (még) nem fedeztük fel önmagunkban azt a kincset, aminek a segítségével eredményesen pipálhatjuk ki a leckét.

A gondolataink és a kimondott szó egyaránt segít rendet teremteni; az elrendezés egyben terhek letételét is jelenti, hiszen a helyére kerülő dolgokat már nem kell cipelnünk. A társainkkal való együttműködés, an tisztító, tisztázó beszélgetések egyúttal magasabb minőségű tartalmakat is hordoznak, ott lapulnak a sorok között azok a szemmel nem látható tintával írott üzenetek, amelyek a valódi megértés, elfogadást, és ezáltal beavatást adnak.

A beavató élmények pedig segítenek magasabbra emelkedni; ezen megélések által felismeréseket kapunk, olyan rácsodálkozások formájában, amelyeknek belső visszhangjai adják a szintemelkedést. A társ ebben a játékban (is) tükör és visszhang, a benne visszatükröződő énünk új oldaláról való felfedezése az igazi ajándék.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This