„Szakíts időt az adóbevallásra,

szánj időt a takarításra,

szentelj időt a családodra, a barátaidra!”

Ma az időcsináló fogalmakat tesszük tisztába, mert eléggé erős bűz áramlik innen. Észrevetted, milyen fals, amikor életed egyik kedves, hozzád közel álló embere kérdi meg tőled: tudnál egy kis időt szakítani rám? Amikor szakítod az időt, az már önmagában hordozza a szakítottság, a kényszer és a nem természetes alapok energiáját. Nemszeretem dolgokra szakítsunk időt, de csak azokra, amiket muszáj elvégeznünk, mint például az adóbevallás elkészítése.

Igen magas spirituális emelkedettség szükségeltetik ahhoz, hogy ezt a tevékenységet „szentelésnek” tekinthesd, de hajrá! Saját szűrőm egyelőre szemellenzőssé tesz és az „időt szakítás” virtuális kalapjába helyezi az ilyen és ehhez hasonló, elkerülhetetlen helyzeteket. Jobb túl lenni rajta, majd igyunk egy kávét, sóhajtsunk egyet és menjünk tovább.

 

Időt szánni ennél kevésbé kellemetlen dolgokra érdemes, mint a bevezetőben írt takarítás. Vedd észre, hogy ennek már van áldásos hatása: még akkor is, ha magát a porszívózást, ablakpucolást rühelled, a tisztaság jól esik. Kristálytisztán tudod, hogy némi időbefektetésért cserébe megkapod ezt a jó érzést. Van, aki a sportra is így tekint: időt, energiát szán jó közérzetére és kielégítő egészségi állapotára. A szánás mérlegeléssel jár együtt; analitikus éned tudja, mire mennyit szán, ergo elkönyveli, megéri-e vagy sem. Emberi kapcsolatokban a klasszikus lépcsőházbeli pletykás öregasszonyra szánhatsz némi időt, ha már nyakon csípett és képtelen voltál észrevétlenül elslisszolni mellette.

Minden másra, ami a szívednek és lelkednek fontos, ott a szentelés; igenis szentelj (és soha, de soha ne szánj vagy szakíts) időt a gyerekeidre, a kedvesedre – azokra, akik közel állnak hozzád. Ez akkor is így működik, amikor torkodat szorongató határidők fojtásában vergődsz: oldd meg, meg kell tudnod oldani a minőségi idő szentelését.

Ha csak 3 vagy 5 perc adatik, azt is fel tudod az „időt szentelek rá” erőivel fényesíteni. Érzed, látod már a különbséget? Ez is a szómágia része, mégpedig igen fontos, jelentős szelete. Használd tudatosan a három különböző minőséget, mikor melyiknek van helye és ideje.

kép: pixabay.com

szenteled, szánod vagy szakítod? – nem mindegy

Pin It on Pinterest

Share This