A mostani időszak egyik kulcsfogalma a felelősség és annak vállalása. Aki embernek definiálja magát, felel azért, amit tesz, nem tesz, vagy elmulaszt megtenni. A kozmikus történések az anyag világában is megjelenő hatással bírnak. Testesülhetnek dolgok, amik a mindennapok világában érintik egzisztenciánkat. Tartsd nyitva szemedet-füledet, mi ömlik a hírekből: „a nehézségek vége, a vártnál jobb gazdasági kilátások, növekvő hitelfelvételi kedv, egekbe szökő lakossági fogyasztás, stb.” Nem ismerős ez a végtelen sor „dübörög a gazdaság…” kezdettel egy bő jupiteri körrel ezelőttről (kb. 12 év)? A történelem ismétli önmagát; vannak mintázatok, amik újra és újra visszatérnek.

 

A farkas mindig bárányt eszik. Akármilyen EU-s, klímabarát és trendi, de ha mondja is, mégsem tér át a vegán étrendre; csak elkapja és felfalja a barit. Igazából szándékában sem áll megváltozni, mégis ezt mutatja, hiszen igyekszik jó marketinggel megfelelni az aktuális elvárásoknak.

 

Könnyebb elkapnia a legelésző, gondtalan birkát, még plusz takarmányt is kihelyezhet időről időre, hogy szépen kikövérdjen a tervezett hammbekaplak előtt. Egy jó kondiban lévő, zsíros bégető mindig finomabb falat egy lesoványodott, vergődő társánál. Kerüld el, hogy farkaseledellé válj!

 

Légy tudatos, olvass a jelekből és vállalj felelősséget a döntéseidért! Most nem biztos, hogy működni fog a „falhoz lapulok, nem vesznek észre és majd csak lesz valami” régi receptje. Ez biztos. Emlékezzünk a gyerekmesékre, mert jóval több és mélyebb igazság rejlik bennük a felnőttek által hittnél.

 

kép: pixabay.com

a farkas személyesen – itt éppen álruha nélkül. De te felismered báránybőrbe bújtatva is

Pin It on Pinterest

Share This