2018. okt 27. 0

Hogyan tervezzük a jövőt?

 Vasárnaptól keddig áll együtt a Merkúr és a Jupiter („középütt”, azaz hétfőn egzakt a bolygótalálkozó) a Skorpió asztrológiai jelében. Ez az égi aspektus sok mindennek kedvez (például ilyen a májtisztítás is, amit még a fogyó Hold ereje is támogat), de a mai sorok leginkább a jövő tervezéséről szólnak. Az elmúlt hetekben egyfajta visszatérő mintázatként jelent meg az a bizonyos jövőtervezés. Fontos újra leszögeznünk egy kellően acélos és meglehetősen nagy vasáruval: a jövőtervezés nem beszűkítést, az előre kijelölt ösvényhez való görcsös és mindenáron való ragaszkodást jelenti. Amikor hajlandóak vagyunk felemelni a fejünket, a távlatok felé nézni, akkor megnyílik előttünk a szabadság (is). Az elkövetkezendő idők tudatos tervezése nemhogy leszűkíti a carpe diemet, de egyenesen a spontaneitást erősíti, bármilyen furcsán hangzik is ez a látszólagos ellentmondás. Amikor világos kép él bennem, mit szeretnék csinálni, hol akarok lenni egy hónap, fél év, három év múlva, akkor a kezemben van egy térkép és ha kínálkozik egy-egy fakultatív program, pontosan tudom, hogyan érinti ez az „eredeti” terveket, milyen időbeli vagy energetikai árat kell fizetnem a plusz kurflikért. A legnagyobb különbség, hogy a távlatokkal számolva a tévelygés és a céltalan csellengés életünk kapuján kívül marad, legfeljebb a küszöböt rághatják.

Asztrológiai oldalról közelítve a Skorpióban összeölelkező planéták segítségével lelki, érzelmi oldalunkat tudjuk jobban bevonni az elkövetkező életszakaszunk megfestésébe. Fontos újra leírni: a Skorpió-energia a mélységekbe visz „le”, saját belső világunkkal kerülhetünk tisztába. Ez azért fontos, mert meg tudjuk előzni az agyalásból, a puszta elmetornából megszülető és esetlegesen fals, valójában nem nekünk való teóriák gyártását. Amivel szívünk és lelkünk nem tud együtt rezdülni, az nem a miénk. Ha agyunk ujjong, de a gyomrunk összeszorul és viszolygást érzünk, akkor adjunk teret az idegenkedésnek és vizsgáljuk meg, honnan ered. Pusztán kényelemszeretetből, ami a komfortzónánk elhagyásától próbál távol tartani, vagy tényleges elutasítást tolmácsol? Ha utóbbiról van szó, vegyük le a skiccet a rajzasztalról és kezdjük újra, egészen addig, amíg a lélek szintjén is el nem jutunk egy igenlő érzéshez, amikor a zsigereink tűpontosan jelzik, képesek és hajlandóak azonosulni ezzel az útvonaltervvel.

A két bolygó a Mérleg csillagképének jövő oldalán ejti meg baráti kézfogóját. A jövő serpenyőjének szimbolikája az isteni mérték és ítélet szerint megmérettetett minőségekről szól. Gondoljunk csak bele: milyen idők várnak ránk, ha most, ezzel az égi energetikával átitatva döntjük el, merre folytassuk utunkat. Lehet, hogy Pista bá’ is jó tanácsot ad, de az ég felé figyelve most elképesztően erős, támogató sugallatok érkeznek. Nem mellesleg a Kígyó Fejének csillagai is a Mérleg fölött fénylenek; a szellemi erőink uralását és kézben tartását ösztönözve. Vegyük észre, hogy szintézisbe tudjuk hozni a lelki és a szellemi késztetéseinket; ahelyett, hogy kétfelé vágtázó, elszabadult musztángokként tépnék szét fogatunkat, most összerendezhetjük őket, hogy egyesülve, a céllal azonosulva húzzák ezt a bizonyos élet-hintót a legnagyobb tempóban a legjobb irányba.

A Jupiter a bőség és a kiáradás princípiuma is, meg – persze – a tudásé, a bölcsességé és oly’ sok csodálatos minőségé. Lássuk meg, hogy a most eltervezett jövő mentes a szűkölködéstől (bármilyen értelemben), sokkal inkább egy magasabb rendező elvekkel összhangban lévő életút rajzolódik ki. A Jupiter égisze alatt ima vagy meditáció formájában konkrét segítséget is kérhetünk a felsőbb világoktól. Kételkedés nélküli tökéletes biztonsággal tudhatjuk, hogy megkapjuk az útmutatást, a Merkúr segít megérteni és „lehozni” a mindennapi szellemiségünk szintjére az üzenetet. Ezért is nagyon áldásos és eredményes az együttállás, mert ez a két bolygó csodálatos módon működik együtt.

A Merkúr ragyogó szikrákat ontva adja a sugallatokat, ebben a három napban (szent hármasság – biztosan véletlenül…) fokozottan működnek antennáink mint égi áramszedők. A megértés és az új gondolatok mellett a kommunikációs készségeink is csiszolódnak: könnyebb a jövőről beszélnünk, megosztani másokkal, mit tervezünk. A Jupiter a csapatban gondolkodás, a csapatjáték jelölője, így igazán jól tesszük, ha olyan társainkkal osztjuk meg az elkövetkezendő időkre szőtt terveinket, akik képesek és hivatottak támogatni és segíteni bennünket, akik nem szárnyletörők, hanem ennek pont az ellentettjei: vágyainkat meghallva ösztönöznek és motiválnak, hogy hajrá! Ha éppen szűkében vagyunk az ilyen emberi kapcsolatoknak, akkor nézzünk körül, mert ők is könnyen felbukkanhatnak most, de óvjuk meg magunkat a károgástól és az úgysefogsikerülni magvaktól. A mi jövőnk a mi kezünkben van, bánjunk vele illő tisztelettel és végtelen, áradó szeretettel. Említettem már? A Jupiter a szeret bölcsességének bolygója…

u.i.: emlékezzünk: az Ekliptika alá merülő Plútó a változások és változtatások belülről jövő, radikális megvalósításához ad ellenállhatatlan erőt. Ennél az időszaknál kevés jobbat tud az Univerzum kotyvasztani komponálni.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!