Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a mai világban. Nem lehetetlen persze, de gyakran nem is könnyű. Technokrata – ezt a jelzőt szokás alkalmazni, amivel egyet is értek. Naponta új fejlesztések, forradalmi technológiák, brutális mennyiségű információ bugyog elő és dől rád és rám. Nem egyszerű átlátni, rendet vágni pedig még annyira sem. Nyilván nem megoldás egy kevéssé otthonos mészkőbarlangba elvonulni és a régi remeték remek renoméjú életét választani. Maradunk és helyt állunk. Mert a technika nem az ember ellensége. Különösen igaz ez akkor, ha emlékezteted magad: kozmikus lényként tapasztalni jöttél a földi valóságba.

Ember és technika egymásnak feszül. Ütközések, konfliktusok tömkelege. Ha innen nézzük, akár igaz is lehet. Falnak hajtó önvezető autó, mesterséges intelligencia miatt kirúgott ügyfélszolgálatos, beszédeket megíró ChatGTP, stb. Igen, a humánum néha – legalábbis látszólag – alulmarad. Sok a kérdőjel, kihívás tisztán látni. Ám lényeges megértened a technokrata világ filozófiáját, hogy rátalálj a működő megoldásra. A hitvallás pedig így szól:

„Csak az a jó és életképes, amit a tudomány, az elme rációja igazol vissza. A többi humbug, konteó, ezotéria; a buta és hiszékeny emberek csalfa önámítása.”

Ezzel a mondattal több bajom is van. Lehet, hogy nem ezekkel a szavakkal és más sorrendben írják össze, de a lényeget lefedtem. Ám:

Vakvágány.

Zsákutca.

Tévút.

Tömör téglafal az alagút végén, melegfényű ledekkel megvilágítva.

Az igazság ezzel szemben így szól: ha valamire a szíved nem dobban rá, az nem lehet (elég) jó. Ennyi. Nem több, de nem is kevesebb, egy dekával sem.

Idő van!

A felébredés -> felismerés -> változtatás ideje virradt fel. Helyesebben már régóta szól az ébresztő, csörög a vekker és ütött az óra, ám most kitűnő üzemanyagot is kapsz hozzá: a vegytiszta, 100 oktános, hígítatlan megértést. Azt pedig nem a benzinkúton mérik: a Kozmosz, a végtelen, csillagos kék ég kínálja fel. Íme:

A Nap-Mars együttállás nyújt támogató kezet a Plútónak egy kitűnő sextil fényszöggel. Ez a mondat – belátom – bár magyarul volt, mégis ritkán beszélt dialektusú kínainak érezheted. Bontsuk hát ki:

Nap és Mars duója erőt és inspirációt ad. Ha mélyebben érdekel, javaslom, olvasd vissza a róla ír cikket itt: https://ladonyijanos.hu/ero-a-jovodert/

Szenvedély, lélek, érzelmek: mindkét égitest a Skorpió asztrológiai jelében jár. Ezért kevés, nem elég, ha valami okos. Kell, hogy megérintsen, szükséges, hogy emóciót váltson ki belőled. Anélkül kiszárad, elfárad, összecsuklik. Ha pedig a csillagképek világába emelkedünk, előre is látunk:

Mérleg, mégpedig az isteni igazságé. Ennek jövő oldalán ölelkezik össze Nap és Mars. A jelenben meghozott döntések, az elhatározott és megindított változások jövődet szolgálják, annak fényét emelik. Kamatos kamatra számíts spirituális értelemben (is), az Univerzum nem szűkmarkú, zsugori uzsorás. Bőven megtérül, ha elhagyod komfortzónád langymeleg mocsarát.

A félreismert rosszfiú. Szegecses a bőrdzsekije, számos a tetkója, de mindig számíthatsz rá és titkon zsáknyi tápot visz a menhelyre. Ennél természetesenebben sokkal árnyaltabban is lehetne jellemezni a Plútót. Végletek és mélységesen intenzív átalakulások, temérdek erő, nulla megalkuvás. Szókincséből hiányzik a „kompromisszum.” Ő a Bak cikkelyét járva emlékeztet: működnie kell a dolgoknak. Ami nem funkcionál, amiből hiányzik a praktikum, azt dobd ki. Ha másképp nem megy, akár a csukott ablakon keresztül is; ez már Mézgáéknak is bevált, az üveges pedig nagy családot tart el. De a tréfát félretéve az ő esetében is az égre nézve tárul fel a kép egészének szépsége:

A változás mutasson magasra, emeljen, rejtse magában a szárnyalás lehetőségét. Erről a Sas égi egyenlítői – azaz felettes énedet megszólító – csillagzata gondoskodik. Amúgy a Nyilas Tejút felé, tehát az Istenek Útjára elengedő kezénél járva ösztönöz a letisztulásra a planéta. Magyarán: ami nem kell, ami nem segít, az kolonc. Lehúz, minél több ilyet birtokolsz, annál nehezebb repülnöd. Ki velük a büdös francba, mielőbb, cuppanós nosztalgia nélkül!!

Tudom, ez kissé nyers megfogalmazás, de így diktálta le a Plútó. Nem szokása megfelelési kényszertől vezérelve finomkodni. Te se tedd, ha a boldogulásod a tét. Már csak egy dologgal vagyok adósod, a mettől meddig megválaszolásával.

November 19. és 21. között egzakt ez a bizonyos Nap-Mars együttállás és a Plútó között fényeskedő aktiváció. Használd ki, építs rá, kellő vezérfonállal átgondolva, szívvel léphetsz a tettek mezejére. Mottóként vidd magaddal, ha tetszik – stílszerűen: amennyiben rádobban a szíved – Vörösmarty Mihály Szózatának ide illő versszakát:

„Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.”

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This