Nem nehéz időszakot élünk: lehetőségekkel teli hetek-hónapok ölelnek körül. Ha bárki azt próbálja elhitetni veled, hogy kemény, nyőgvenyelős kozmikus térben sorvad és görnyedezve csúszómászóskodik az ember, ne hidd el. Ezt se, amit én mondok. Figyelj, gyűjts ismereteket és dönts te magad. Csillagügyi kisiparosok által elkövetett búskomorítás előfordulhat. Amikor felismered, húzhatsz nyúlcipőt is. Mert nem mondanak igazat.

Nem hazudnak, egyszerűen csak nincs birtokukban a teljes kép, minden ismeret egy-egy égi történés korrekt kibontásához. Képzeld el, már hallottam olyan szakiról, aki szerint például a Szaturnusz csak és kizárólag rosszat jelent. Olyan, mintha nyest költözne a padlásodra. Vagy rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak a vastagbeleden. Ki a fene örülne neki?

A titok közös albiban tanyázik az ördöggel. Lakcímkártyájukra a „részletek” feliratot nyomták a kozmikus kormányablakban. Alacsony és magas szintek. Ennyire egyszerű. Nem először írok róla, de ha kell, minden áldott nap duplán, vastaggal húzom alá. Nincs rossz és jó a csillagos égen. Ez a fajta címkézés kizárólag a Földön, poláris világunkban nyer értelmet. Könnyen érthető tétel. A gondok adott energiaminta nem megfelelő (azaz alacsony) szintű működtetéséből adódnak.

Engedj meg egy példát: Nap és Mars együttállásakor cselekvő éned marsikus inspirációt kap. Akkor is, ha lemenekülsz az aggteleki Baradla-cseppkőbarlangba. Akkor is, ha ólomdobozba kuckózol. Egyszerűen ott a vörös bolygó mocorogtatása. Ez ellen nem tehetsz, de nem is kell. Azt viszont tudd, hogy te döntesz. Igen, igazad van: könnyebb úgy elhatározásra jutni, hogy ismered a körülményeket. Ezért jó a csillagok meséjét olvasni.

Kanyarodjunk vissza: mit tehetsz a példánkban szereplő Nap-Mars együttállás esetén? Alacsony szinten, zsigeri indulataidra, ösztöneidre hagyatkozva agressziót, erőszakot áramoltatsz. Kocsmai verekedés, kiadós ordítozás, egymás megtépése és hasonló finomságok bugyoghatnak fel belőled. Ezzel szemben magas szintre törekedve motiválhatod önmagadat és másokat. Lelkesedhetsz és lelkesíthetsz. Jobbá teheted környezeted. Legyőzheted a benned munkálkodó félelmeket, kishitűséget. Ugyanaz az energia, de a megélési és működtetési szintje különböző. Éppen ezért a hozzá kapcsolódó, belőled kiinduló történések és az azokra kapott visszajelzések is gyökeresen eltérőek.

Remekül riogathatnak retrográd mozgásokkal. Jelen pillanatban öt bolygó végez a Földről szemlélve látszólagosan hátráló haladást. Nem is akármelyik öt versenyző: a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó kvintettje. Fajsúlyos ötösfogat. Ők a leglassabban mozgó bolygói Naprendszerünknek. Nyakon csíphető szándék, hogy rájuk lehessen fogni: olyan rossz, lassú és nehézkes minden.

A retrográd mozgás jobb megértésének érdekében segítségért folyamodok. Idemásolom Paksi Zoltán alapművének, az Égi utak csillagüzeneti című könyvnek a vonatkozó bekezdését. Ne nekem higgy el bármit is.

„A retrográd mozgás a Világtengelyekkel megegyező irányban történik! A retrográd bolygók szimbolizálják, egyéni jelentéstartalmuknak megfelelően, a kozmikus felelősségünket, korszakalkotó lehetőségeinket és univerzális vállalásainkat is.”

Ez azért nem hangzik olyan rosszul, ugye? Könnyű belátni, hogy a rémisztés lufijának durranásától cseng a füled. Más megfogalmazásban, leegyszerűsítve: a látszólagosan hátráló bolygó több energiát és munkát kér tőled. Nem marad azonban adósod: bőven megfizeti erőfeszítéseidet. Exponenciálisan térül meg a befektetett verítéked. Sokkal többet hozhatsz ki belőlük, mint „hétköznapi” direkt haladásukkor. Ezt azonban tudnod kell. Ellenkező esetben önkéntelenül is olyan csoporttudatossághoz csatlakozhatsz, ami finoman szólva sem építően hat rád. Arra pedig annyi szükséged van, mint meztelen csigának a sóbányai kirándulásra.

Az öt tolató planéta nem rossz, mert nem címkézhető. Megjegyzem: ha az lenne, akkor mit tehetnél? Odamész és átállítod mondjuk a Jupiter melletti nagy kapcsolót, mint bakter a váltót? A reakcióidat választhatod meg, de azt teljes mértékben, azaz végtelen szabadságot kínálhatsz önmagadnak.

Több élet- és sorsterületre kiható, intenzív fejlődési-átalakulási folyamatban vagy. Te is, én is, az emberiség összességében. Mondhatjuk erre, hogy rossz? Az alacsony szintek üzemeltetőire igen, de arról nem a bolygók tehetnek. Szeptember végén amúgy a közkedvelt műmumus, a retrográd Merkúr is felüti fejét. Bő egy hétig tehát hat égi vándor retrográdoskodik, de már látod: ez csak a helyzetbe hozásról szól. Október első hetének végén a Plútó nyitja meg a direktbe fordulás sorát. Hónapon belül a Szaturnusz és a Jupiter, majd decemberben a Neptunusz követi az előre haladásba térülők sorát. Az Uránusz ellenben majd csak január közepe után nem sokkal vált irányt.

Láthatod már: hónapokon keresztül magasabb pontszámmal honorált pályán játszol. Ennyi és nem több. A többletjutalmat nem adják ingyen, de nem is megfizethetetlen. Jobban oda kell érdemes tenned önmagad. Ennyi. Nem több, de nem is kevesebb.

kép: pixabay.com

tornyodban kuksolsz a becsapó ménkűtől tartva,

vagy gyönyörködsz a csillagos égben? – rajtad áll

Pin It on Pinterest

Share This