Ismét egy felettébb figyelemre méltó együttállás jár kedvünkben, egészen a hét végéig kitartó energiákkal: a Mars és a Szaturnusz találkozója zajlik a Nyilas jelében, hátterében a Skorpió csillagkép szívével, az Antares csillaggal, egyben Tejút-oszloppal. Az elmúlt időszakban többször is említett csillagról csak dióhéjban szükséges megemlékeznünk: ő jeleníti meg az érezhető isteni szeretetet, itt érezhetjük a közvetítő közegek torzító hatásától mentes közvetlen kapcsolatot az isteni minőséggel, magával a Teremtővel.

Most egy picit háttérbe vonul az énünknek a kevéssé fennkölt része, egyfajta visszavonulást élünk meg az önmagunkat kirakatba tevő késztetéseink terén. Fontosabb a befelé figyelés, saját belső titkaink meglátása, felszínre hozása és felfényesítése az isteni szeretetnek el nem homályosuló, ki nem apadó fényében. Jó tudnunk, hogy az Antares a Skorpió csillagkép legfényesebb csillaga, vélhetően valamit ez is jelent… Ez a rövid visszavonulás alkalmat ad arra, hogy erőinket a mélyben való kutatásra koncentráljuk, felszínre hozzuk a fényre áhítozó, eddig sötétben érlelt érzéseinket.

160823szerzetes

Lehetőségünk van a méltatlanná vált dolgokat, kapcsolatokat, működési mintáinkat egyetlen határozott mozdulattal levágni – eltökélten, gyorsan, elbizonytalanodás nélkül. Ez a belső folyamat valódi beavatást hoz (a beavatás mindig belül zajlik), megkönnyebbülést, gyógyulást a lelkünknek; egyben átlátva és megértve az események tanításait, így bölcsebbé nemesülünk általuk.

Éljünk az isteni szeretet, az erő és az összpontosítás hármas menyegzőjének áldásaival!

kép: www.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This