A tűz elemének alapos ismerete önmagában életet változtató tudás. És akkor még semmit nem tettél, „mindössze” információk összességét gyúrtad a magad képére. A tűz tudatos alkalmazása az ember emberi mivoltának egyik legfőbb ismérve. És nem csak a hús megsütése, a tea forralása és a forró fürdővíz elkészítése miatt.

A tűz közel hoz egymáshoz. A tűz adja a fényt és a meleget, amit körül lehet ülni. Látjuk egymást. Beszélgethetünk. Szárnyra kaphatnak a történetek, játékosan, mint csalafinta szikrácskák. Minden tűz – kivétel nélkül – az ég felé törekszik. Zárójel: nyilván a lángszóró, amivel a régi festéket égetik le az acéllemezről, nem tartozik ide, lévén puszta eszköz. Akár kromofágot is alkalmazhattak volna, nem tűz-sége miatt esett rá a választás.

A legintenzívebb emelő erő ébred a (belső) lángokkal. Sötétséget oszlatva ad fényt és reményt. Ezért is oly fontos, hogy nap nap után láss valódi tüzet. Ha a sütőd villanyos, a főzőlapod indukciós, akkor vegyél egy százas csomag teamécsest, még inkább sztearingyertyát és gyújtsd meg, rendszeresen. Nézd a lángját, a játékát, azt, hogy ide-oda forgathatod, akkor is az ég felé törekszik. Ébreszt és emlékeztet, minden egyes másodpercben.

Nem kell persze az egyetlen szál gyertyára hagyatkoznod. Mert mi van akkor, ha elmulasztod meggyújtani? Nyugi, az ég gondoskodik róla(d). Például azzal, hogy a Mars éppen Luca napján, december tizenharmadikának misztikus napján érkezett meg a Nyilas asztrológiai jelébe, éppen a delelő Napra, azaz a növő, maximumba igyekvő fényre ráfordulva. (Január 24-én, szintén déltájt áll majd tovább a Bakba)

Bölcsesség, tudás, belső erő. Ritka szép energia és – különösen most – végtelenül hasznos is. Mert a hideg nem csak a kabátod alá kúszhat be. Emlékszel, nemrég hallgattuk meg együtt a Bikinitől a Ne legyek áruló-t. Ha kell, kattints rá és frissítsd fel a dal hangulatát. Az a hideg. Minden értelemben. Ennek oszlatására kitűnő a Nyilas Mars. Meg persze ezer egyébre. Majdnem, mint a citromfűtea vagy a C-vitamin.

Átbátorító erőt ad. Lehet, hogy nincs ilyen szó – még – a magyar nyelvben. Most már igen. A vörös bolygó zászlaján küldetésének veretes mondata lobog: a benned élő félelmek és kishitűségek feletti fényes győzelem kivívása. Ezért lép pástra, ezért ébreszt jégoldó erőfeszítéseket benned. Érted. Érted?

A Nyilas asztrológiai jelében otthonosan mozog. Segít a jövődre vetülő árnyékokat azzal a bizonyos fénnyel és tűzzel eloszlatni. A jel uralkodó planétája a Jupiter. Ő a Mars utáni a Naprendszer bolygóinak sorában. De nem elég egy vonaljegyet húznod az automatából az utazásra és bizony, egy tweet megírásánál több szükségeltetik a minőségek közti átjáráshoz.

A két égitest között ott az aszteroida-övezet. Milliónyi kozmikus törmelék. Asztroshit. Asztrositt. Ezen kell átvergődnöd magad. Átvitt, azaz spirituális, tehát valódi értelemben a szétesettséget, a dekoncentrált, lefetyelő, aztsetudomhovanézzekmihezkapkodjak-részedet szimbolizálja. Amint őt és a minőséget legyőzted, nyert ügyed van. Igen, győztél. Erőt fejtettél ki, így jutottál a bölcsesség partjára.

Ez a folyamat jelenik meg a Nyilas zodiákusába masírozott Marsban, hogy kifasírozza a változtatáshoz szükséges energiáidat. Tudod, a Mars az alkímia bolygója (többek közt). Minden alkímia a jobbá tevő, emelő erejű változtatásért van. Ez a motiváció, nélküle egy borszeszégőt soha senki meg nem gyújtott volna.

A jövőtervező Jupiter által uralt Nyilas bölcs tűzzel és fénnyel támogatja előre tekintésedet. Látod és teszel érte. Együtt. Ezért – is – annyira jó és aktuálisan örvendetes a Nyilas Mars. De ne ragadjunk le a nagyszerűnél. Van még több is benne.

Csillagképi értelemben a Skorpió ollójához érkezik Árész planétája. Ez az olló az, ami a méltatlan, lejárt, büdös minőségeket végleg, azonnal és visszavonhatatlanul levágja. Nyissz és agyő. Hogy jöhessen a Nagy Ő. Na jó, ez – belátom – durva áldozathozatal volt a kínrím oltárán. De nem nélkülözi az igazságot.

Gondolj a tisztító jellegű elengedésre. Csontfog csak a kieső tejfog helyére érkezhet. Düledék romjaira új ház nem épülhet. Ha mégis megkísérled, garantálom, össze fog dőlni. Előbb bontás, alapásás, utána jöhet a kőműves, az ács és a többi szaki.

Nagy, papírt átszakító pontot tehetsz mindarra, ami ordas árnyékot rondít álmodott jövődre. Hogy a viharba jön ahhoz, hogy így tegyen? Ellenben a te felelősséged, most pedig kozmikus eredetű lehetőséged tenni. Bőkezűen számolva az egész hét a tiéd, hogy gyakorold a defenesztráció nemes tevékenységét. (Istenem, milyen mély öröm járja át a szívem, hogy a legeslegkedvencebb latin szavamat ismét leírhattam!)

Szándékosan senkit megbántanod nem kell, de a (túlzott) finomkodás sem akadályozhat meg abban, hogy véget vess a méltatlanságnak. Erő, határozottság, de durvaság és keménység nélkül. Kevesen ismerik a kényes egyensúlyt, amivel ez működik. Te éppen ilyen vagy. Ezt ne nekem – az égieknek hidd el. Ha pedig elvárod magadtól, még jobban működik.

kép: pixabay.com

fény, hő, remény és tűz – a Nyilas Mars szívet átmelengetően támogat velük

Pin It on Pinterest

Share This