2017. Júl 21. 0

Kapcsolatból tapasztalni

Szombattól a Vénusz és a Szaturnusz szembenállása irányítja figyelmünket a kapcsolatokra és az innen érkező tapasztalatok fontosságára. A most következő napokban a két bolygó erői kiegészítik egymást, teljességre törekvő hatásuk által sok fontos lépést tehetünk az örömmel megélt kapcsolati minőségek felé. A Vénusz az Ikrek jelében jár, égi hátterében az Orion csillagkép fénylik: a megismerés, a kíváncsiság, az érdeklődés erői szövik át társainkhoz, párunkhoz fűződő viszonyunkat; ott a mozgékonyság, a pezsgés, a jövés-menés és a rebbenő, lelkes, nyílt attitűd. Másik oldaláról nézve az Orion érintettsége ezt a vonulatot mélyebb és fajsúlyosabb tartalommal tölti meg és színezi ki: beavató erejű megélésekként jelenik meg a belső küzdelem, a hátráltató, visszahúzó kapcsolatainkhoz való ragaszkodás és az ilyen, ragaszkodó típusú működéseink legyőzése, a méltatlanná vált kötődés elengedése.

A Nyilas zodiákusában járó Szaturnusz mindehhez a tapasztalatokból kinyert bölcsességet adja végtelen szeretettel, a magas tudás égi otthonából, a Skorpió csillagkép radikális változásokat szimbolizáló fullánkjával a bolygó csillagképi hátteréből. Itt már távlatokban gondolkodunk és látunk, akkor is, ha a messzi célhoz vezető utat apró léptekkel tesszük meg: fontos, hogy az orrunknál tovább lássunk és legyenek eszméink, ideáink, amik fényes lobogóként lebegnek előttünk, magasabbak és magasztosabbak a hétköznapok őrlő malmainak címkéinél.

A planéták szembenállásának hatására a kapcsolatainkból kinyert tapasztalatok, megélések esszenciálisan válnak valódi, mély tudássá. Jobban és tisztábban láthatjuk egy-egy emberi viszonyulásunk jövőjét, ahogyan megnézzük múltját, mert az egyenes megmutatja – a jelenlegi irány szerint – a jövőt is. Az átélt, kikristályosodott élmények segítenek bölcsülni és ebben a bölcsülő állapotban jobb, magasabb minőségű döntést hozni. Felismerhetünk becsontosodott, megrekedt kapcsolatokat és most lehetőségünk van meghaladni őket, akár az elengedés, akár a radikális lezárás, akár a megreformálás útján: a döntés, a lehetőségek a mi kezünkben vannak. Az energia másik olvasata szerint most nagyon hatékonyan és eredményesen segítenek az égi erők felismerni egy-egy kapcsolatunkon belül, mi az, ami nem engedi a továbblépést, mitől nem tud fejlődni egy kapcsolat, mi a kerékkötője. A felismerés megérkezését követően pedig már csak a szükséges lépéseket kell megtennünk, ezek azonban könnyen mennek, hiszen nem kell mást tennünk, mint egy „tervrajz” alapján létrehozni a földi világban a megálmodott minőséget.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!