2018. máj 05. 0

Kapcsolatok, lélek mélye, megvalósítás

Vasárnaptól erősödik a Halak zodiákusában járó Neptunusz és az Ikrek cikkelyében lépdelő Vénusz quadrat fényszög kapcsolata. Hétfőn-kedden érezhető legintenzívebben a hatás, ami szerdára szépen lecsendesedik. De milyen ajándékokkal kedveskedik a földi vándornak a mélylélek és a szerelem bolygójának teremtő erejű szövetkezése? Nos, a válasz egyszerű: konkrét lépéseket tudunk tenni a bennünk élő lehúzó erők legyőzéséért, meg tudunk szabadulni az ilyen energiájú, piócás-tapadós kapcsolatoktól, mindezt abszolút könnyedén, lelki békével. A lelki békét a Halak Neptunusz sugározza, segítve, támogatva az összegzést, a dolgok mélyére látást; azt a belső kutatómunkát, amivel szembe tudunk nézni önnön mélységeinkkel – félelmek nélkül, vagy félelmeinket kézben tartva. Itt érdemes megemlíteni Poszeidón planétájának csillagképi helyzetét; ő ugyanis a Vízöntő fényábrájának jövőbe ömlő, tisztító vizében pancsol.

Ez az erő szövetkezik a megismerésre törekvő, kíváncsi, érdeklődő töltésű Vénusszal, aki meg szeretné látni, érteni, mi történik körülötte. Az Ikrek Vénusz motivál az emberi kapcsolataink valódi megismerésére, ahol látjuk az előnyöket és a hátrányokat, ahol elvakultság nélkül tudjuk szemlélni a társainkhoz fűződő szálakat. Színezi a képet a Nimród csillagképe, akit nemrég ért el Afrodité bolygója: elérkezett az ideje a hátráltató minőségek felszámolásának (többek közt). Ez vénuszi olvasatban jelenti a kapcsolatfüggőségeink magunk mögött tudását is, továbbá a kiüresedett, formális, örömöt és valódi tartalmat már nem hordozó relációk könnyed, sértés és sértődés nélküli lezárását.

A két energia pedig a megvalósításra, a konkrétumokra törekvő quadrat fényszögön keresztül működik együtt. Egy ilyen konstellációban nincsenek elszálló sóhajok, itt bizony tettek, cselekvés születik. A legszebb az egészben, hogy a tetterő lágysággal, finomsággal párosul, megadva a kedvesen, de határozottan alakítás jó érzését. Quadrat idején sodródóból kormányossá, kapitánnyá emeljük magunkat; aktív, ráható módon irányítjuk, befolyásoljuk sorsunkat. Élvezzük ki ezeket a napokat és használjuk fel a játékot életünk, kapcsolataink fényesítésére.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!