Nem kell ám a szomszédba menned némi megértésért és megoldást kínáló gondolatokért. Azok benned és nem máshol érlelődnek. A hátráló (rettegett nevén: retrográd) Merkúr üzenete pont erre világít rá:

Várhatod kívülről a megoldást. Igen, létezik olyan verzió is. Ülsz otthon és malmozol, vajon mikor csönget már be valaki. Olyan ember, aki sült galambot hoz, mert bizony a gyomrodat mohó éhség mardossa. Majd egyszer csak – varázsütésre – tényleg megszólal a csengő. És igen: ott ál az ajtóban a Szuperhős maga.

Bár galambot nem hozott, annak csak az állatvédelmi rendelkezések az okai. Bélelt, jól szigetelt dobozból veszi ki a pizzádat, jó étvágyat kíván, majd sarkon fordul és visszaül kopott robogójára. De a pizzafutár is csak és kizárólag akkor jelenik meg nálad, ha előbb megrendelted az appon. Ennyit a kivételről, minden más esetben a te dolgod, felelősséged, majd érdemed megszülni a felemelő tudati magvakat. Jó hír viszont, hogy a forduló, majd – látszólagosan – tolató Merkúr a kezedre játszik benne.

Kos. Asztrológiai értelemben végig ezt a cikkelyt tapossa a Merkúr (itt írtam róla: https://ladonyijanos.hu/verbo-vagany-kos-merkur/), íme a fordulatok adatai: 2024. április 2-án, éppen éjfél után kicsivel indul el „visszafelé,” teszi ezt a Kos jelének 27 fok 13 percénél. Bő három hét elteltével április 25-én délután a Kos 15 fok 59 perc (na jó, tűprecízen: 15 fok 58 perc 53 másodperc) koordinátánál indul el újra direkt irányba. Ez a kibontás könnyű, gyors és világos:

Ideje kimondanod, amitől eddig húzódoztál. Konfliktuskerülők, sunnyogók, megúszásra játszók kezdhetnek izzadni. Mert meredeken emelkedik a ki nem mondott szó következményeinek ára.

Ideje elkezdened, amit régóta terveztél. Akkor is, ha ellenszelet tapasztalsz, ha a külső körülmények nem éppen a legkedvezőbbek. Amíg érzed, hogy ötletedben ott a szikra, törekedj érte tökön-babon keresztül. Ennyivel tartozol magadnak. Ahogy csípőre tett kezű, szigorú tekintetű nagymamák mondanák: kutya kötelességed. A finomabb üzeneteket viszont másutt találod.

Végtelen, kéklő, csillagos ég. Ott rajzolódnak ki az igazi, magas minőségű kozmikus közlemények. Őket fénnyel írták az égre, a mi dolgunk nem több, mint elolvasni őket. Ja igen, azért tartsuk észben, te is, én is: kövessük az útmutatást. Nincs ez másképp a Merkúr esetében sem.

Kiemelkedés. A kiinduló pontunk. Alapvető emberi igény, hogy feljebb juss. Nem törtető-csörtető vaddisznó módjára: elegánsan, mint illatos, tavaszi mezőn szökkenő őz. Odafent is ezt láthatjuk: a Merkúr a Halak kettős csillagzatának kiemelkedő halacskájától indul vissza. Talán ismerős:

Ott állsz a siker, az áttörés kapujában. Mégis: egyetlenegy valami, egy aprócska ötlet hiánya, egy utolsó szálacska, egy iciri-piciri megoldandó még keresztbe fekszik előtted. Olyan jó lenne egyetlen huszárvágással megoldani, de ez nem megy. Mert nem gordiuszi csomóval állsz szemben. Sugallatra, ihletésre van szükséged. És meg is kapod.

Hátrálása során egészen a felszálló holdcsomópontig jut a Merkúr; a lehető legszorosabb együttállásból fordul április 25-én direkt irányba.

Felismerések, megvilágosodás. Leeső tantusz, mellkasról legördülő mázsás kőtömb. Zárójel: egy szintén egzakt Jupiter-Uránusz együttállás is munkálkodik majd szimultán. A kettő együtt elképesztő ötletbörze, tűzijáték; csillagszórós megoldás-parádé. De meg kell dolgoznod érte, csak a szokásoshoz képest kicsit másképp:

Nyitottság. Tudati szemellenzők kukázása. Nemet mondás ordas megalkuvási késztetésekre.

Ilyenekre gondolj. A langyos középszer ellened van. Ha csábít is, tudd, mi a dolgod vele.

A végére egy jó tanács, amit nem szívesen szoktam leírni, mert aki osztogatja, az kevéssé bölcs. A kivétel azonban erősíti a szabályt (eredetileg gyengíti amúgy): ne engedd, hogy a retrográd Merkúr kapcsán rémisztgessenek.

Nem kell végig olvasnod olyan prognózist, ahol az öreg ördög virághervasztóan büdös leheletét vizionálják egy kozmikus esemény kapcsán. És igen, a rázf@szú bagoly is pihen, nem fog éppen most felkapni és elragadni.

Légy biztos benne: ez egy príma kozmikus mozzanat. Már tudsz róla, ismered a sajátosságait. A többi rajtad áll.

Vedd a kezedbe a gyeplőt és tedd a dolgodat. Okosan, dobbanó szívvel. És meglásd: minden úgy alakul, ahogyan kell neki.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This