Péntek délután egy finom mozdulattal libbent át a Vénusz a Halak zodiákusából a Kos jelébe, előrevetítve a férfi-női energiák szikrázó erejű, teremtést és emelkedést hozó nászát: női energiájú bolygó tüzes, férfias jegybe érkezik (a Kos ura a Mars).Kapcsolatainkban – kiváltképp páros együtt-tanulós játékainkban – felerősödik a kezdeményezés, az új dolgokba belevágás ereje; az a motiváció, hogy valamiben új ízeket kóstoljunk meg, frissítő szél fodrozza az állóvizet, a felszín alá is oxigént, megélénkülést és elevenséget szállítva. A poláris energiák találkozása látványos és emlékezetes tűzijátékkal ragyogja be a most kezdődő időszakot, elvezetve végül a szintézis állapotába, ahol a kiegészülés egyben a harmónia megélését is jelenti.

Kos Vénusz időszakában felfedezőként is működünk: újabb és újabb örömforrásokra bukkanunk, itt érdemes megjegyezni, hogy Aphrodité princípiumának magas szinten való működtetését az egyre bőségesebben életünkbe köszöntő öröm érzése jelzi; sose rosszabb indikátort. Amit szeretnénk földi testben, fizikai síkról megszerezhető élvezet formájában megélni, legyen az íz, illat, tapintás, ölelés, bármi: most bátran és tipródások nélkül vághatunk bele. A lendületesség és az impulzív jelenlét felerősíti a megtapasztalásokat: érzékeink felfokozva veszik az örömök adta jelzések minden árnyalatát és továbbítják receptorainkon át énünk minden szegletébe.

A bennünk lakó művész is szárnyra kaphat és elröppenhet bármilyen új táj fölé megnézni, otthonosan érezné-e ott magát. Alkotó énünk is kezdeményezővé, újítóvá válik, érdemes teret és időt szentelnünk neki, hogy az álmok formába öntve léphessenek le lelkünk vásznáról a földi valóságba.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This