Csütörtökön kora délután, 14 óra magasságában áll együtt a Skorpió zodiákusában járó Hold a Mérleg csillagkép középponti, Béta csillagával. Ez a csillag az isteni igazság és ítélet jelölője, egyben a múlt és jövő látásának minősége is övé. A Hold ezt az üzenetet lelki, érzelmi tartalommal tölti meg, ebben az időszakban finoman tudunk ráhangolódni belső világunkra, megérezhetjük, majd megérthetjük, hogy az egyensúly állapota ebből a nézőpontból vajon megvan-e bennünk.

Fontos megértenünk, hogy az ítélet és az igazság itt már nem emberi léptékkel mért kategória, hanem magasabb, isteni minőség. Önmagunkat nem megítélni, netán elítélni kell, hanem meglátni érzésvilágunk, lelkünk miként halad és hogyan viszonyul ehhez a kozmikus mértékhez (a Mérleget régen Mértéknek is nevezték). A fény és árnyék, az emelő erők és lehúzó szenvedélyek megmérettetése történik ebben a stációban.

A Hold egy gyönyörű, egzakt sextil fényszögön keresztül kapcsolódik a Bak jelében ballagó Plútóhoz, így megjelenik a mélységekbe hatolás, a gyökeres változtatás és az ehhez szükséges transzformáló erő is. A megoldás pedig – Bakról lévén szó – szintén ott a képletben. Ez a fényszög a szintézis, a megértés energiáit működteti a két bolygó között. Lelkünk szimbolikus megmérése az isteni igazság tükrében elvezet a megoldáshoz, elvezet mindahhoz, aminek segítségével utunkat előre vivő módon, a legmagasabb ítélet erőivel harmóniában formálhatjuk.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This