A mai csillagmese a Szaturnusz és a Neptunusz quintil fényszög kapcsolatáról szól, mely a most kezdődő hét elejétől Karácsony végéig tart és december 15. és 19. között lesz egzakt. Érdekessége a szövetségnek, hogy időközben a Szaturnusz átlép a Nyilas asztrológiai jeléből a Bakba, de erről az aktualitásakor külön szólunk. Jelenleg még a magas tudás, a bölcsesség és az Isten keresésének égi cikkelyében jár a gyűrűs bolygó; megvilágítva, mely megéléseinken, tapasztalásainkon keresztül okulunk csiszolódva, mely tudások barlangjain áthaladva horzsoljuk le magunkról a felesleget, hogy a kipróbált, az idő próbáját kiállt esszenciális, tudássá sűrűsödött tapasztalat adjon tartást, szilárd alapokat életünkben. A Nyilas Szaturnusz egyben a jövőt is segíti megérteni; általa a múlt történéseiből, a bőrünkön át megszerzett élményekből látjuk az eljövendőt; a múlt ábrái és mintái segítenek megrajzolni a jövő grafikonját. Asztrozófiai értelemben a Kígyótartó gyógyító, beavató csillagképében baktat a Szaturnusz; a tapasztalatok általi gyógyulás, az ősi gyógymódok (itt nem csak és nem kizárólag a fizikai test egészségének megőrzésére és helyreállítására gondolunk gyógyítás címszó alatt) működtetése útján megvalósuló, mindig valami többletet fialó talpra állást erősítő mintázatot adva.

A Halak jelében araszoló Neptunusz a mély lelki összegzést, a végső titkok felfedezését, a valódi egység (EGY-ség) élményét szállítja. Érzelmeink legmélyebb rétegeibe kalauzol, ahová már nem ér el a Nap fénye, így az ott lakó dolgokat napvilágra hozni igazi belső munkát igényel. Spirituális működésünknek igazi mélységet ad a Halak Neptunusz; amikor valódi, az ön-én világán túli titkokat kutatunk, nem pedig a lottószámokat próbáljuk kiingázni. Ez a mély lelki működés a jövő fényét, tisztaságát szolgálja; Poszeidon planétájának hátterében a Vízöntő fényábrájának jövőbe ömlő vize csobog.

Ez a két energetika fűződik össze a mágikus érzékelés, a megfoghatatlan, varázslatos fényszálakon keresztül, amit a quintil (régebben pentagrammának nevezték) képvisel. Vegyük észre a jövőért való működést, mind a Nyilas, mind a Vízöntő oldaláról: az elkövetkező hetek mélyről érkező felismerései segítenek szebbé, harmonikusabbá tenni az előttünk álló létszakaszt, ezáltal tisztítjuk egyben karmánkat is. A napforduló előtt a Bak jelébe átlépő gyűrűs bolygó újabb színezetet ad a Neptunusszal való kapcsolódáshoz, ám ez szintén egy újabb, későbbi mese története lesz.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This