Az őszinteség soha nem kíméletlen, ezért félni tőle épp úgy csacskaság, mint a rézf@szú bagolytól. A Merkúr és a Neptunusz együttállása világít rá: az egyenesség érték és erény, akár befelé, akár kifelé irányul. A hiánya pedig túlságosan drága félmegoldásokat eredményez. Különösen mostanság.

Két pont közötti legrövidebb út az egyenes. És ez a tétel a való életben is érvényes, nem csak a matekórán bizonygatták. A két égitest március hetedike és kilencedike között egzakt találkozója hajlamossá tesz a szókimondásra, a mélyről jövő igazmondásra. Jó hír, hogy a következményektől való rettegés egy kicsit hátrébb lép. Valójában nincs is helye, mert hazudni nem jó. Másnak se, önmagadnak pedig végképp káros; rosszabb, mint a sáskajárás, amit jégeső követ.

Aláásod magad, ezzel gyengül meg a jellemed, tartásod erodál, gerinced felpuhul. Ilyen következményekkel jár, ha tartósan becsapod magad. Megfizethetetlenül borsos árcédula óv: ne tedd! Mint kutyára tapadt bogáncs, úgy úszik levakarhatatlanul az önáltatással együtt az önutálat, az önszabotázs és hasonló társaik. Annyira hasznosak, mint a mezei poloska, a nagyarasznyi meztelen csiga, vagy a kullancs.

A kifelé irányuló sunyítás, átverés pedig közismerten zsákutcába vezet. Még akkor is, ha mikrotávon előnyösnek látszik. A legrosszabb változat, ha ebben nő fel az ember gyermeke. Ám a Merkúr-Neptunusz kézfogó a régi minták oldásában is támogat, elég megvizsgálni a kozmikus pozíciót:

Halak. Asztrológiai és csillagképi értelemben is. Utóbbi a lényegesebb, mert a visszaúszó halacskánál aktiválódik a két bolygó összmunkája. Rávilágítanak: a régi, ismétlődő, múltól utánad kapaszkodó mintákból igenis kiemelkedhetsz. Értsd meg, tedd helyre és hozz jobb, más, méltó döntést. Zárójel: éppen erről szól a Merkúr-Neptunusz idején (szombaton délután) kiröppenő hírlevelem, ami a „csak anyád meg ne tudja!” címet viseli és az otthonról hozott hazugságprogramok működő kezeléséről (is) szól.

Ideje azonban felfelé nézni: mélyről érkező, magasra mutató sugallatok, kifinomult megérzés, combosodó ösztönösség. Ha el tudod engedni az agyalásod kezét, egész kosárra való ajándék vár rád a szemmel nem látható világokból. A legszebb mintázat viszont tőled is többet kér, de – hidd el – megéri:

A múlt mumusai lehetnek a segítőid is. Ami régen nyomasztott, abból erősséget formálhatsz. Szembenézve vele, tudatosan. Emlékezz a mágia egyik alapvető, ősi törvényére: a démon hatalma megtörik, amint kimondod a nevét. Ezt a tételt kínálja fel a Merkúr-Neptunusz duó. Nem hullik az öledbe, befektetett munkádat viszont nagyvonalúan honorálja. Szerintem megérni, legalábbis én szentelek a hétvégén egy jó órácskát kedvenc fotelem mélyébe. Lesz nálam papír, toll; meg mellettem zsebkendő. És neked?

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This