Erő, változtatás, emelkedés. Három kulcsszó, ami tömören festi le a Mars-Plútó együttállást.

Avagy:

Sose becsüld se le, se alá az erőt.

Bánj vele tisztelettel.

Először is: ismerd meg. Majd: birtokolj annyit, amennyi kell. Irányítsd, ahogy való és méltó. Mert van, hogy semmi más nem segít, mint a (nyers) erő. Hoppá.

Erő, erő, ugyan már – sóhajtanak sokan. Nem kell az egy spirituális embernek. De tényleg így van? A földi valóságban, a tér és idő világában bizony nélkülözhetetlen a kraft. Ha a lábadra dől egy zsák cement, ne az ujjidat érintsd össze, hogy legyőzd a gravitációt: markold meg a zsák nyakát és emeld le zsibbadó alsó végtagodról. De mondok mást is:

Bizonyos kosz, lerakódás, plakk levakarása, eltüntetése csak határozott, cselekvő erő eredményeképpen valósulhat meg. Ahogyan némely átalakítások sem mennek (rengeteg) erő nélkül.

Járhatod a spiritualitás rögös, olykor göröngyös és orra buktató gyökerekkel teli útját. Erő nélkül te sem jutsz messzire. A jó hír, hogy a csillagos ég az elképzelhető legtöményebb energiafröccsöt készíti éppen össze. Olyan kozmikus shot fénylik fel, ami hasonlít a fekete özvegyre: a párját ritkítja. De térjünk a lényegre:

Mars és Plútó áll együtt – egzakt módon – február 12. és 15. között. Már asztrológiai megközelítésében is pikáns égi mozzanat:

Bak és Vízöntő. Bakból a Vízöntőbe. A jó megoldás: erőt vinni a tisztításba. Ha kissé homályosnak tűnik, itt a feloldás: az együttállás kezdetekor még a Bak jelében jár a vörös bolygó. A Vízöntő Plútó az elmúlt időszak egyik asztroslágere volt; aki nem írt róla, az nem is szaki. Én sem vagyok kivétel, itt tudod felfrissíteni a róla szóló cikket: https://ladonyijanos.hu/vizonto-pluto-ujratoltve/

A Mars február 13-án, kedden reggel lép át a Vízöntő jelébe. Erről a mozzanatról külön bejegyzést írok majd. A két erőbolygó találkozójába egyfajta ívet visz bele a jegyváltás: minden kifejtett erőd (méltó, hogy) szolgálja a tisztaságot. Tehát:

A szőnyeg alól és ne alá söpörj.

A tiszta vizet a csillogó üvegpohárba töltsd, a szutykos szmötyit pedig húzd le, irány a csatorna!

A Plútó a Mars magasabb oktávja – szokás mondani. Igaz is. Arról se feledkezzünk meg, hogy mindkét planéta az emelő, átalakító változtatások jelölője. Tehát az erő nem öncélú. Nem fitogtatni kell, hanem cselekvésre fogni és jobbító átfordításba fókuszálni. Kitűnő a nagy bicepsz, de ne csak ugráltassa a gazdája, hanem a végére nőtt karral és kézzel tegye a dolgát – a legjobban!

Emelkedés. Mind az erő vektora, mind a legmagasabb célzata ez. Van ugyanis egy égi kör, amiről méltatlanul keveset szokás beszélni. Ez pedig az égi egyenlítő; másik, tudományosabb nevén: Equator.

Ez a teljesség köre; az itt fényeskedő csillagképek pedig a felettes énedet szólítják meg. Ez a fura nevű valami a legjobb énrészed. A tiszta kristálycsillag odabent. Aminek bár gyakrabban hallanád a szavát és bár többször hallgatnál rá. Mert jóval boldogabb és elégedettebb életet élnél. Itt tündöklik a Sas (Aquila) fényábrája.

Égbe emelkedés. Rálátás. A magasban kissé elrévülve felismerni az összefüggéseket és meghozni a príma döntést. A tér és idő keresztje fölé pillantani, ugrani, jutni. Ezt a kegyelmi lehetőséget kínálja fel (és nem tukmálja) a Mars-Plútó bolygópacsi. De rád is szükség van hozzá:

Tenned kell.

Erőt kell kifejtened.

Akarnod kell.

Három „kell” három mondaton belül. Mert erőtalálkozóról beszélünk. De tudj éles különbséget tenni erő és keménység között. Emelő átalakítás és szétbarmolás között.

Ha a tisztaság a célod, menni fog. Hiszen te is tudod.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This