Hétfőn egzakt a Kos jelében járó Uránusz és a Rák zodiákusának vége felé haladó Mars teremtésre, megvalósításra ösztönző quadrat fényszöge. Röviden összefoglalva a tisztító, felszabadító, megújító erők reformálják meg az itt és mostban az érzelmi, lelki világunkat: az itt lappangó blokkokat tudjuk legyőzni, túljutni rajtuk; lebonthatjuk, meghaladhatjuk a korábban fölénk tornyosulónak tűnő érzelmi barikádokat. A Rák Mars esetében tüzes bolygó jár vizes jelben, ne lepődjünk meg, ha némi sistergés is társul a megélésekhez és nem minden a gondosan karbantartott csapágy könnyed siklásával működik most bennünk. Belső, ösztönvilágunk gazdagon hallat magáról, de ne feledkezzünk meg segítő szándékáról: azért van, azért „csinálja a műsort”, hogy törődjünk, foglalkozzunk vele. Amit felszínre dob a vulkán, nem érdemes letakarni, nem tudomást venni róla, mert az soha nem vezet jóra. Azért érkezik, hogy kezdjünk vele valamit, leginkább megoldjuk.

Az Uránusz zodiákusi értelemben a Kosban jár, ám a csillagos égre pillantva a Halak kettőse rajzolódik ki, a reformok és a megújulás planétája a csillagkép Alfa csillagával áll együtt, ahonnét a visszaúszó és a felfelé úszó halacskák fonala indul. Az Al Richa csillag az összegzés fontosságára hívja fel a figyelmet, ez az a pont, ahol a számvetés ideje érkezett el. Ez a pont továbbá, ahonnan bárhová továbbindulhatunk, a következő lépés szabadsága is korlátlanul a miénk. A Halak csillagképében egy nagyon-nagyon mély, végtelen szabadság-élmény is ott lappang kódoltan, ez pedig a tisztító erejű Uránusszal karöltve csodákat tesz.

Új időszámítást kezdhetünk bizonyos területeken, ahol fontos és jelentős volt megtisztulni; hüllő módjára kibújni az idejétmúlt bőrünkből és magunk mögött hagyni azt, ragaszkodási kényszer nélkül, hogy új és fényes minőségben érkezzünk meg a jelenünkbe és így tegyünk a holnapunkért. A quadrat mindig konkrétumokra tör, cselekvést ösztönöz, megvalósít: ne ködös ideákat várjunk, tegyünk, lépjünk, közben pedig élvezzük az isteni hátszelet.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This