Régi álmaid és valódi vágyaid nem arra valók, hogy lemondj róluk és eltemesd őket. Tudod: amúgy sem sikerülhet, hiszen mindig kidől a szekrényből amúgy jó csontváz módjára, amit nem éltél/valósítottál meg. Ezt pedig az eltitkolás szokta okozni. Amikor – esetleg még önmagad előtt is – tagadod, elfojtod, lenyomod mély, belső késztetéseidet. Valahogy így:

„Postahajóznál két hétig Norvégia gyönyörű, kristálytiszta vizein. Lecsekkoltad az utazási iroda ajánlatát. Reggel, ébredés után megnézed a fotókat, bent, kávé után, ügyfelezés előtt újra, ebédszünetben ismét, majd délután és este megint elmélyíted vonzódásodat a messzi észak ékköveinek hajós felfedezése iránt. És persze hordasz magaddal erős nedvszívó képességgel felvértezett törlőkendőt, hogy az árulkodó nyáltócsáidat nyomtalanul tüntethesd el. Bakancslistád legelején trónol Norvégia. Még pénzed is lenne rá, mert – ahhoz képest persze – nem olyan elvetemülten és megfizethetetlenül drága. A tartalékok meglékelésével akár a tettek mezejére is léphetnél. De hát a neveltetés… Emberiség elleni bűntett a nyugdíjra félretett pénzhez való nyúlkálás. Az öregkor pénzügyi stabilitását okos dolog, racionális ember nem veszélyezteti a pillanat vágyai miatt. De mégis. Emberből vagy, sőt: érző szívű, finom lelkű létező.

Eljátszol a gondolattal, ahogyan a tűzzel is. Időpontot kérsz az irodától: meséljék el személyesen a tudnivalókat. Jegyzetelsz, érdeklődve figyelsz, mikor a csinos, alig harmincas értékesítő hölgy csillogó szemekkel meséli el, hogy bizony ő is átélte a postahajózást és ráncos öregasszony korában is meséli majd sima- és dédunokáinak egyaránt a tömény élményt. Elvesztél. Tudod, hogy ha nem jön össze, akkor elsorvadsz. Ész és szív véres, öldöklő háborújának gellert kapott lövedékei, avarszőnyeg alól kibukkanó taposóaknái tépik-húzzák-vonják a lelkedet. Nem húzhatod, nem halogathatod tovább: döntésre kell jutnod.

Okos dolog elengedni a vágyakat. Azt a pénzt, amibe az utazás kerül, a biztosítást, költőpénzt, a szuvenírekre elvert tízezreket összeszámolni, majd – rendben, azért sóhajthatsz egy nagyot – betenni impozánsan kamatozó, betonbiztos állampapírba. Úgy is ezt csinálja mindenki, aki előrelátó és gondoskodik a jövőjéről. Különben is: a postahajó el is süllyedhet, a víz hideg, megharaphat egy veszett rénszarvas és még ki tudja, mennyi kalkulálhatatlan veszedelem leselkedne rád a messzi észak zordon világában. Jobb maradni a fenekeden, örülni az államkincstár értesítésének, hogy évi 16 százalék kamatot kapsz. Ez a jó megoldás, mert te átgondolt, alapos és racionális állampolgár vagy. Illetve…

A lelked nem ölheted meg. Egy életed, egy halálod, kiveszed a foglaló összegét és befizeted az irodában. Utána, bár remeg a lábad, de beülsz egy sörre és mellé kikérsz egy kupica Absolut Vodkát. Nem nagy szám, de a Finlandia éppen elfogyott, norvég szeszesitalt pedig (még) nem ismersz és valami erős skandináv löttyel akarsz áldomást inni kurázsidra. Ahogy ujjaid közt forgatod a párás pohárkát és kortyolgatsz, úgy szélesedik a mosolyod. A pénz energia. Azért van, hogy éltessen. Kereshetsz még annyit, amennyit csak akarsz. Nyerhetsz, örökölhetsz, találhatsz és pályázhatsz is. Az itt és mostban viszont ez a túra kell, ez biztosítja, hogy daloljon a szíved és a jövőben ne a frusztráció koromsötét ördöge szűkítse be a tudatodat és a valóságodat. Csapó!”

Tűrhető illusztráció ez az egyperces arra, mi történik, amennyiben titkolod magad előtt is a vágyaidat. Most azonban lehántolhatod ezt az akadályozó-blokkoló komplexumot. A következő estekben működik jól:

Álmod mély, tiszta, őszinte és valós.

Többször letesztelted: tényleg a tiéd és nem „csak úgy” ragadt rád, mint bozótosba cserkésző spánielre a bogáncsözön. Ennek felismeréséhez itt találsz némi támpontot: https://ladonyijanos.hu/mi-a-kulonbseg-a-valodi-vagyak-es-a-gerjesztett-ingerek-kozott/

Eddig valami miatt vonakodtál zászlódra tűzni.

A jó hír, hogy felvirrad álmaid coming out-ja. Június 25-én és 26-án egzakt a Halak jelében járó Neptunusz és az Ikrekben lépdelő Merkúr teremtő erejű quadrat fényszöge. Mielőtt részletesebben kibontjuk szakmai szempontból, először következzenek a velejárói:

Félregördülő akadályok.

Letisztuló kapcsolódások.

Belső elégedettség-érzet.

Izmos, combos erőtér. Mind a két égitest uralmi pozícióban kapcsolódik egymáshoz, azaz „tudásuk” legjavát nyújtják. A Merkúr az Ikrek ura (és a Mérlegé is), a Neptunusz pedig a Halaké (társulva a Jupiterrel). Mélylélek és megértés, vágyódás és felismerések fűződnek össze a 90 fokos, valóságteremtésre késztető fényszög égisze alatt. Egy quadrat nem passzív szemlélő. Mentes az üres és terméketlen filozofálgatástól. Célja és motivációja, hogy az álomból valóság szülessen, a tervrajzból megépüljön a meseház, a lélek gyémántszikrái lángoló szívvel teremtsék meg a maguk testesült valóságát az anyag háromdimenziós, kézzel fogható valóságában. Nem rossz, nem rossz – mondanánk, ha visszafogott, hűvös angolok lennénk. Kiba…bérlevezetten jó! – vágja rá a temperamentumos magyar vér. És tényleg.

Ragozhatnám, színezhetném, csűrhetném és csavarhatnám a Merkúr-Neptunusz quadrat szépségeit, de fölösleges. A csillagképi háttér mindent elmesél helyettem. A Merkúr ekkor éppen az északi Sarkcsillaggal, a Polarissal áll tűegzaktul együtt. A legmagasabb fény, a lámpások királya, az irányjelölő, akihez minden és mindenki igazodik. Cégér a csillagos égbolt legtetején. Az emelkedés egyértelmű iránya (legalábbis az északi féltekén), ez a csúcs. Ám a Nimród (Orion) legfényesebb, alfa csillagával, a Betelgeusével is együtt áll. Ő a nemes őskirály válla. Hozzá tartozik a felvállalás és az önmagad (itt és most: valódi vágyaid) mellett tett vallás, mint vallomás, mely megerősíti a hitedet (azaz bizonyossággá érleli).

Visszatérés. A Neptunusz a Halak kettős csillagzatának visszaúszó halacskájánál jár. Mélyen belül – és félreérthetetlenül – érteti meg, mi az, amiért kanyarodj vissza, amivel dolgod van. Megérteti, de nem magyarázza el, nem követi el azt a hibát, hogy félreérthesd. Érzelemvilágodon keresztül, lélekrezgéseken át kommunikál veled önnön tiszta mélységeidből.

E két mintázat összeölelkezése a létrehozás és valóságteremtés inspirációjával kifejezetten izgalmas. Egy dologról azonban ne feledkezz meg: ez is „csak” egy kozmikus mozzanat. Szakszóval: tranzit. Erős, szép, kitűnő és milliónyi szuper dologra alkalmas. Ám nem pakol súlyokat a válladra. Ha nem csinálsz e két napon semmit, akkor sem fogsz elkárhozni és fakó, szürke porrá omlani. Helyzet, lehetőség, beváltható opció. Jó, ha élsz vele, de semmi rettenetes, elborzasztó nem történik, ha kihagyod. Ám újabb vonatkozásában is érdemes megismerned; ez a Merkúr-Neptunusz quadrat – nagyon – másik arca. Íme:

Régi (ős)félelmek semlegesítése. Ezek több helyről is betársulhattak hozzád, kéretlen és kellemetlen, bőrödbe fúródott mohó kullancsként. Például saját megélésből, családi mintázatból, társadalmi, nemzeti, kisebbségi csoportot érintő traumák lenyomataként. Potyautas, aki eddig terhelte és lassította életed hajójának hasítását, ám megérett az idő, hogy széles, nagy ívben dobd őket a nyílt vízbe. Ami nem baj, ha éhes cápáktól hemzseg… Mert mérgez, mert sunyi módon az újrajátszás félelmét sustorogja füledbe, plántálja lelkedbe.

Mintázatokat mutat a múltból. Ha nem figyelsz, azt is elhiteti, hogy a régi dolgokban megfigyelhető összefüggések kíméletlen és elkerülhetetlen módon gáncsolnak el és nulláznak le téged is. Nincs mit tenni, ez a sorsod, rába…ltáztál és kész. Ködös, elvont fejtegetés helyett vizsgáljuk meg a pénz optikáján keresztül:

Nagy Gazdasági Válság 1929-1930. Összeomlás, gazdasági depresszió, tönkre menő embertömegek és egekbe szökő öngyilkossági ráta.

Hiperinfláció. Magyarország 1946-ban: több kilogramm milpengőért vásárolt doboz gyufa, vagy talicskányi, percről percre romló értékű papírpénzért kikönyörgött félig szikkadt vizes zsemle.

Devizahiteles veszedelem, Londonba menekülő tömegek, svájci frankos fojtópóráz 2007-től.

Mintázat, ami lassacskán, ám könyörtelenül téged is utolér, hiába futsz, rohansz, menekülsz. Mert itt csattogtatja borotvaéles tépőfogait az újabb, válsággá hízó recesszió. Irány a gazdabolt, még ma vedd meg a három méter kenderköteledet és szemeld ki a kellően erős tölgyágat, amire felkötöd magad, mielőtt a. felmegy a kötél ára, b. illegális fakitermelők (XXI. századi, csendes módon, akkus láncfűrésszel dolgozva) ellopják a tölgyedet.

Itt lépsz be a képbe és itt kezdhetsz együttműködni a korábban már részben kibontott Merkúr-Neptunusz fényszög-erővel. Megértés és a belőle fakadó és eredő felszabadulás. Kinyilatkoztatás – elsősorban önmagad előtt. Hogy látod és ismered a múlt hurkait. Immár nem akarsz páni félelemmel, rogyadozó térdekkel, hideg verejtékben fürdőzve, félreverő szívvel menekülni előlük. Ám mostantól nem tekerednek a lábadra és nem fojtanak meg. Mert nem engeded meg nekik.

Leválaszt(hat)od magad a régi hiedelmekről, a sorsismétlés szükségszerűségének képzetéről. Ez nem egyenlő a múlt megtagadásával, sőt: valójában mindent gondosan, akkurátus módon pakolsz a helyére. De nincs önkéntelen és tudattalan ismétlődés, mert nemet mondasz rá és igent (hangosan harsogva) az éltető életre. Erre is kitűnően alkalmas a június 25. és 26. napján maximalizálódó kozmikus erőtér.

Lehetőségek, szinte végtelen változatban. Ha szeretnéd, élhetsz velük. Teher nélkül, könnyedén, ehhez pedig tudatosítsd: veszíteni valód nincs, tehát – szükségképpen – csak nyerhetsz. Tényleg és valóban.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő írások elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This