2018. ápr 14. 0

Merkúr fordulóban

A Kos jelében látszólagosan hátráló Merkúr bő három hete tartó visszafelé mozgásának végére ért, hogy egy rövid szusszanással újra direkt irányban folytassa égi útját az új héttől. Mostanra jó eséllyel megtaláltuk, amiért vissza kellett kanyarodnunk; eloszlott az a kétkedős-bizonytalan érzés, amikor már nem is tudjuk pontosan, miért mentünk vissza a szobába és tanácstalanul, bambán állunk. Az elmúlt hetek alatt egészen biztos, hogy felszínre bukkant, amivel dolgunk volt, legfeljebb a régi, „jól bevált” módszert követve söpörtük a szőnyeg alá, amit akár ki is dobhattunk volna.

A Kos zodiákusának minőségéből vizsgálva körvonalazódnia kellett annak az áldozatnak, amit meghozva továbbléphetünk; kimondhattuk, ami ehhez kellett. Előfordulhat, hogy olyan gondolatiságot, olyan szellemi vérteket találtunk abban a szobában, amikkel sokkal jobban tudjuk megérteni önmagunkat és társainkat; új alapra helyezve a velük való kapcsolatot. Ilyenkor érkezik meg az a csodálatos élmény, hogy bár mindketten magyarul beszéltünk egymással, de most érezzük, hogy közös a nyelvünk, azonos szavak azonos tartalmat jelölnek és a „nem” nemet jelent, az „igen” pedig igent.

Asztrozófiai szempontból a Halak csillagképének visszaúszó halához vezető fonal mentén hátrált a Merkúr; rávilágítva a kötöttségekre, azokra a szálakra, melyek folyondárként ránk tekeredve tartanak (helyesebben és múlt időben megfogalmazva tartottak) béklyóban. A pálya nehezítése itt abban állt, hogy kenderkötél és acélbilincs helyett emberi kapcsolati láncokat keresgélve és lerázva tudtuk jól teljesíteni a retrográd Merkúr kínálta helyzetet. Ez sokaknak nehezebb a fizikai síkon testesülő megkötözöttségből való szabadulásnál. Tuti, hogy látjuk, kivel, kikkel lenne érdemes rendezni a relációnkat, legfeljebb nem cselekedtünk félelemből vagy kényelemszeretetből. Semmi gond, mert a Merkúr ugyan direktbe fordul, de ez nem azt jelenti, hogy huss, örökre magával viszi a lehetőséget. Sőt. A jó hír, hogy ugyanezen fonal menté halad el újra, így most is tehetünk, ahogyan soha nincs késő cselekedni, úgy most is a későn elvégzett tett előnyösebb a soha meg nem lépett lépéseknél.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!