2017. ápr 26. 0

Merkúr-Uránusz visszatapsolva

Csütörtökön és pénteken együtt áll a Merkúr és az Uránusz a Kos jelében. Nemrég már átéltünk egy ilyen találkozót, ám a mostani picivel pikánsabb, mivel a Merkúr látszólagosan hátrafelé mozog. Ez az együttállás most sokkal inkább belülre irányítja a figyelmünket. A belső világok, a bennünk zajló folyamatok kerülnek előtérbe, itt ad randevút egymásnak a tisztítás ereje és a megértés bolygója.

A Merkúr-Uránusz mindig magával hozza a zseniális kipattanó ötleteket, sugallatokat, gondolatokat, ez a mostani együttállásban is megtörténik, ám a hangsúly belülre kerül. Ettől függetlenül érkezhet világmegváltó, a külső valóságban sziporkázó ihletésünk is, hiszen tudjuk, a külvilág mindössze saját tükörképünk: amit ott látunk, az a bensőnkből fakadó kivetült és visszatükröződő kép.

Az összegzés, a tanulságok levonása egyaránt munkálkodik bennünk, de mindez egy fényes új kezdet felé tereli erőinket. Ez a mély belső munka már kézzel foghatóan magában hordozza az új és tisztább (nemigen fokozható melléknév, mert valami vagy tiszta, vagy nem tiszta, szóval maradjunk annál: tiszta), egyértelmű, felszabadult minőségeket. A retrográd Merkúr miatt a megértési feladat lehetőség nagyobb, de nagyobb hozamot is garantál a figyelembe fektetett energiánk. Készülhetünk 2.0 vagy afölötti kommunikációs helyzetekre, mind-mind olyan ajándékkal, ami által társunkkal együtt emelkedhetünk; a szópingpong egyben tanulási és tanítási játékot is magában rejt. A kibeszélt, megértett és feloldott dolgok megoldást és szabadságot adnak.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!