Amiért megdolgoztál, a tiéd, azaz: ami jár, az jár. Nem is kéne beszélnünk róla. Valójában olyan természetes alapvetés, mint az, hogy a nap felkel, a verebek morzsát csipegetnek és a levelek lassanként lehullanak. Mégis: neveltetés, szociális behatások, külső ösztönzések hatására időnként előfordul, hogy szerénykedsz. Á, nem. Hagyd csak. Elég a kisebb. Nem, nem, igazán. Ne fáradj vele.

Belesétálhatsz a csapdába. Nem más állította, mert ő csak felkínálta, hogy ott a ketrec, tessék. Te magad ballagtál be, nyomtad meg a mechanikát működésbe hozó szerkezetet és nézel a rácsokon keresztül kintre: jé, itt ragadtam.

A korrekt, mellérendelő, egyenrangú kapcsolatokból lefelé munkálkodtad magad. Jó arcot vágtál ahhoz, hogy eredendő jószándékoddal visszaéljenek, kihasználjanak. Gyönyörű madár a fácán, de ha kettőt ábrázolnak a képen, ne te legyél a balfácán. Nem az a baj, amit pluszban megteszel. Az sem gond, hogy kevesebb jut. Néha. Alkalmanként.

Amikor alábecsülöd önmagadat és az egyébként járó, meg- és kiérdemelt minőségekkel összefüggésben önfukarkodó módon működsz – az a probléma gyökere. Rátesz még a külvilág is pár öles lapáttal. Milyen kedves, terézanyás vagy. Szerénynek lenni erény. Az önmegtagadás a szentek érdeme. A sor folytatható közel végtelenségig.

A fő galiba a kommunikáció. Nem is elsősorban horizontálisan. Kevéssé az a baj, mit mondasz embertársadnak. Az viszont már vaskosan kellemetlen, mit közvetítesz magadról – fölfelé. Biztosan jó ötlet az „én kicsi senki pontszem vagyok, azt sem érdemlem meg, amiért megdolgoztam” üzenetét fellőni? Többször és újra és újra? Milyen válaszra vársz? Tényleg azt hiszed: jár érte buksisimi?

Ez fog történni: az égi értő fülek veszik, majd dekódolják az adást. Valahogy így: itt ez az emberke. Szeret szerénykedni. Azt erősíti, nem érdemli meg a jót. Azt kívánja tehát, kevesebb üdvös dolgot küldjünk, hiszen nem érdemli meg, ez belső konfliktust okoz, ezért jobb, ha zordabb minőségeket hintünk alá, hogy megkapja, amit a sorok között kér. Kell ez neked?

Az önérvényesítés tanulható. Első lépése így hangzik: az önérvényesítés nem önzés. Önző üzemmódban kárvallottakat hagysz magad után. Ez önérvényesítés esetében nem fordulhat elő, mert nem más kárára váltod be jogos igényedet. Fontos a definíciót tisztázni, mert a közbeszédben összemosódnak a hátárok.

Le kell tudnod aratni mindazt, amit vetettél. Előjelek nélkül, tehát ne várd el az örömteli betakarítást, ha sz@rt kavartál. A kalász a magtárba, a trágya a nyakadba kerül. Ennyire egyszerű. Persze, most mondhatod, hogy igen, leríva valóban nem hangzik túl bonyolultnak, de a háromdimenziós földi életben más a helyzet.

Az aktuális jó hírem: átprogramozhatod a beállításokat. A vezérlőegységen elforgathatod a gombokat, tekerentyűket. A korábbi „bocs, hogy élek” pozícióból felcsavarhatod az „igen, élek és ez csodás – ami pedig jár, azt elfogadom” üzemmódba. A lehetőséget biztosító égi történés szombattól hétfőig erős. Ekkor egzakt a Mérleg asztrológiai jelében járó Nap és a Bak cikkelyében vándorló Plútó kapcsolódása. Ez a szövetség a valóságteremtő, konkrétumokra törekvő 90 fokos quadrat fényszögön keresztül jön létre.

Jobb megoldásokat és magasabb minőségű harmóniát érsz el, ha önérvényesítő módon létezel. Ez a végtelenül leegyszerűsített üzenet – a zodiákust vizsgálva. Az igazi titok azonban – mint általában – a csillagok világába emelkedve pillantható meg. Ott a fényes kulcs.

Központi csillagunk, a Nap éppen ekkor találkozik az Aratás emblematikus csillagával. A születési képletben a Nap a cselekvő ént jelöli. A Szűz fényábrájának alfája a ragyogó energiájú Spica (ez a szó magyarul kalászt jelent). Kettejük együttállása mutatja meg: tegyél, lépj a tettek mezejére. Ami jár, azt vedd el. Ne többet, nem pofátlanná alacsonyít, ellenkezőleg: önérvényesítővé emel.

Példaadásod is szót érdemel. Torzult értékrendű korunkban igazi lámpás-energia, fényt adó működés, mikor más is látja, hogy belső konfliktusok nélkül éled önérvényesítő életedet. Ez nem magányos energia. Sőt. Éppen így, az egyenes gerincű, tiszta energiaáramlásra törekedő emberminőséghez könnyebb csatlakozni. Emlékezz: nem önzésről beszélünk.

Miért tudod a három nap alatt megváltoztatni akár évtizedek óta követett beállításaidat? A Plútó radikális azonnali, mélyre ható változásokat indít el. Végletes és végleges erő. Régi kishitűségedet, szerény megalázkodásodat bizony elpusztítja. Tartást, tiszta tekintetet, egyenes hátat kínál cserébe, ami nem rossz üzlet. De visszalépni nem enged.

Rövid idő alatt drámai módon javulhat életed minősége. Valóban átkapcsolás-jellegű a Nap-Plútó quadrat. Készség, amit elsajátítasz. Ahogyan biciklizni sem felejtesz el, úgy az önérvényesítés sem oszlik köddé. Támaszkodhatsz rá, használhatod és – használd is. A tiéd.

kép: pixabay.com

a te plüssmacid – a tiéd, jár neked: nem mástól veszed el

Pin It on Pinterest

Share This