Az új hét első komolyabb kozmikus eseménye az április első harmada óta retrográd mozgást végző Jupiter direktbe fordulása. A szeretet bölcsességének planétája már egy ideje lassult, már-már megállt haladásában (a Földről szemlélve), hogy most újra „előre”, direkt irányba kezdjen lépdelni. Asztrológiai szempontból végig a Nyilas jelében tartózkodott a bolygó (és még december elejéig ebben a szeletben is járja útját), így az első hagymahéjat lehámozva elmondhatjuk, hogy a magasabb tudás működtetése, a bennünk élő bölcsebb én – aki istenlényegű – fénye segít előrehaladni. A belső igazság és a kozmikus törvényszerűségek mélyebb megértése emel magasabbra. Itt tapasztalhatunk némi zűrzavart összehangolni valót: van úgy, hogy a jelen világunk földi szabályai valahogy nem, vagy nem teljesen kompatibilisek az égi igazság örök törvényeivel. Adódik a kihívás: hogyan, miképpen fésüljük össze a kettőt, szem előtt tartva a kecske megtelő gyomrát és a továbbra is üdén zöldellő káposztát. Itt (is) megjelenik a tudás és a leleményesség, hiszen ezt a gordiuszi(nak látszó) csomót jupiteri bölcsességgel vághatjuk át, oldhatjuk ki.

Tekintsünk fel a csillagos égre! A Jupiter a Skorpió csillagképnek fullánkjától indult vissza tavasszal. Ez a pont a gyökeres, mélyreható, radikális változások helye; itt tudunk ilyen jellegű transzformációkat végrehajtani, melyhez eszközül szegődik az a bizonyos jupiteri tudás és – ha úgy tetszik – az istenek ereje. Emlékezzünk, csillagképi értelemben a Skorpió titokkutató minőség – hasonlóan a róla elnevezett állatövi jelhez -, ám itt már nem a jelen világ, a földi misztikum van érdeklődésünk fókuszában, hanem a magasabb, isteni világok titkait fürkésszük. Az emberi ismereteknél jóval magasabb, isteni tudással, fénnyel és bölcsességgel tudunk ilyen módon változtatni életünkben. Mégis, milyen formában érkezik meg ez az üzenet? Igen, igen. Ima, meditáció, elcsendesülés, befelé-felfelé figyelés által. Ez az eset megint csak nem az agyalásról szól, olyan módon csupán elménk szintetikus működéséhez fordulhatunk, amit stimulálva kaphatunk jó megoldásokat, de a legjobbak bizony föntről érkeznek.

Nem feledkezhetünk meg a Kígyótartó minőségéről sem: a Jupiter ebben a szépséges gyógyító-beavató energiájú fényábrában mozog, elhozva a tudás és az igazság általi gyógyulást. Apropó, gyógyulás: természetesen most sem szűkítjük be orvosilag diagnosztizált anomáliák tünetmentessé válásaként ezt a folyamatot. Kígyótartói értelmezésben minden gyógyítás, ami emel életminőségünkön, legyen az egy ölelés, egy mosoly, egy tál forró zöldbableves – bármi. A beavatás pedig felismerések, összeálló mozaikdarabok formájában ölt testet. Egy jóval magasabb szemszögből kapunk megértést, mint mikor a levegőből nézzük az addig megfejthetetlennek tűnő sövénylabirintust. Egy csapásra véget ér a bolyongás és nem is értjük, miért tévelyegtünk oly’ soká odabent, amikor ilyen egyszerű és magától értetődő a kiút. Ezt adja meg a direktbe forduló Jupiter a beavatás élménye által. De tegyük fel a koronát minderre: a szeretet bölcsességének égi vándora a Tejúton, az Istenek útján halad, itt fordult áprilisban és most is. Minden megoldás, minden bevillanás és bölcsülés isteni jellegű, jóval magasabb minőségben érkezik életünkbe, mint amit önmagunktól létre tudnánk hozni. Mérhetetlenül erős támogatás ez a föld vándorainak; olyan hátszél, amit nem érdemes „csak úgy” hagyni, hogy elillanjon.

 

kép: www.space.com

Pin It on Pinterest

Share This