Szerdán és csütörtökön áll együtt a Mérleg asztrológiai jelében járó Nap a Szűz csillagképének legfényesebb, alfa csillagával, a Spicával. Csodálatosan szép üzenetet hoz ez az égi helyzet! A Szűz csillagzata egy futó alakot formáz az égen. Egyik lábával a múltból rugaszkodik el, a másikkal a jövőbe érkezik. Ez utóbbi láb végződik a Spicában, hogy egy kis profán, hentes-anatómiai pozicionálással illessem a ragyogó csillag helyét. Igen jól megélhetőek a hozzá tartozó hatások: nemcsak azért, mert valójában végtelenül egyszerűek (is) a maguk nagyszerűségében, de a Nap útján, az Eklitpikán helyezkedik el a csillag. Ez a helyzet jól érzékelhető, időnként nyers, időnként simogató visszajelzéseket ad – rajtunk áll, mit kapunk. Rajtunk áll, hiszen csak azt kapjuk – nem kaphatunk mást, mint amit elvetettünk. A Spicánál járó Nap közvetlenül világít a körforgásra, a vetés és aratás nagyszerű relációjára. Most magasabb szempontból érthetjük meg, hogy tetteinknek következményei vannak, amiknek felelősségét vállalnunk kell. Tegye fel a kezét, akiben ez az utóbbi mondat rossz érzéseket ébresztett! Nos, ennek csupán a társadalmi környezet, a neveltetés az oka. A két, kiemelt szó: következmény és felelősség manapság nem örvend túlzott népszerűségnek. Valahogy a bűnök, a felelősségre vonás, a „ráfaragtam” íze társul hozzájuk, pedig elég csak egy kicsit, mindössze 180 fokot fordítanunk rajta: mi van akkor, ha lehántjuk a negatív köpenyt és megnézzük odaátról? Rámosolygok valakire, ennek következményei vannak: az illető visszamosolyog rám. Lehet, hogy szóba elegyedünk és összebarátkozunk – ezzel vállalom a felelősséget, hogy nem pókerarccal, az aszfalt repedéseit fixírozva lépdeltem tova. Ez persze egy végtelenül leegyszerűsített, már-már bugyuta példácska, mégis benne lakozik a Spicával találkozó Nap mágiája.

A hét közepén érdemes némi minőségi időt szentelnünk önmagunkra és megvizsgálni, hogyan is állunk a vetés-aratás relációjához: találunk-e fejlődési pontot. Itt és most aratunk, a Spicát Kalásznak is nevezik. Megértjük, megtapasztaljuk, hogy a vetés egyenes következménye az aratás, a magban az eljövendő kalász minden tulajdonsága ott van, legyen bár jó vagy kevésbé kívánatos. Már most, az aratás pillanatában dönthetünk arról, legközelebb milyen minőségű magokat vetünk. Érdemes a spirituális gazdabolt legfelső polcáról válogatva fénymagokat vetni, még ha drágának tűnnek és nyújtózkodni is kell értük. Higgyétek el, megéri!

u.i.: a Nap mostantól a Szűz angyali részében folytatja égi útját, aminek szintén különösen izgalmas az üzenete, de ez egy következő mese tárgya lesz.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This