A szerdai napon áll egzakt quadrat fényszögben a Kos asztrológiai jelében járó Nap és a Bak zodiákusában lépdelő Szaturnusz. Utóbbi „odahaza” tartózkodik, lévén ennek az égi szeletnek ő az ura. A Bak Szaturnusz az előrehaladást, a koncentrált, összeszedett fejlődést és a minőségi időt, az igazi jelenlétet erősíti bennünk. Segítségével képesek vagyunk az ocsút elválasztani a búzától, meglátni a lényeget és tetteinkkel, tapasztalásainkkal folyamatosan fejlődni. A csillagos égre pillantva a Nyilas és a Sas fényábráit láthatjuk a gyűrűs bolygó hátterében. A Nyilas a fénynemzésről szól, arról a magas tudásról, ami iskolában nem megszerezhető, de ami igazi világosságot hoz és amivel a jövőt fel tudjuk fényesíteni, mégpedig messzire előre világítva. A minőségi jövőtervezés, az elkövetkezendő időkben megtenni hivatott lépések kidolgozása a Nyilas csillagzatában járó Szaturnusz sajátja. A Sas, egyik személyes kedvencem pedig az emelkedést, a szárnyalást, az égbe ragadást és az elrévülést, meditációt testesíti meg. Talán elsőre furcsán ellentmondásosnak hat a Szaturnusszal összefüggésben szárnyalásról beszélni, hiszen föld elemű bolygó és az asztrológusok szeretik földhözragadtnak is bélyegezni, de ez korántsem így van. A szaturnuszi szárnyalás az ő magas szintű energiái által valósul meg: az összeszedettség, a figyelmünk egyhegyűsítése, a kikristályosított értékek mind-mind igenis szárnyakat adnak (a vörös bikáról elnevezett „energia”itallal ellentétben…).

A Nap a Kos cikkelyében a tüzes, élettel (és persze életörömmel) teli kezdeteket, a világosság győzelmét, az erőtől duzzadó elindulást hirdeti. Csillagképi értelemben a Halak visszaúszó halacskájához vezető fonálnál jár. Ez a helyzet azokra a kötöttségekre világít rá, amik visszahúznak, visszatartanak bennünket. Gondoljunk itt elsősorban emberi kapcsolatokra. Lehetőségünk van ezen szálak finom, ám végtelenül határozott elnyesésére, hogy emelkedhessünk, hogy a rögtől szabadulva végre arra használjuk szárnyainkat, amire kaptuk őket.

A két princípium összedolgozása a teremtő erőket, a megvalósulást ösztönző quadrat fényszögön keresztül ölt testet. Ez a fényhíd az elvből az anyag világában is működő, kézzel fogható megoldásokat teremt; olyan minőségek születését támogatja, amik valóságosak, konkrétumokra törekszenek. A szerdai napon cselekvő énünk égi szimbolizálója intenzíven, nagy dózisban kap ebből az összeszedett, cselekvésre ösztönző erőből, igazán nehéz ilyenkor a seggünkön sejhajunkon ülve tovább tespedni a fotelben. Vegyük észre, hogy az összpontosítással időt álló, maradandó értékeket tudunk most megteremteni. Olyan alapokat rakhatunk le, amikben ott a szabadság, a régi kötelékektől való meg- és felszabadulás minősége és amikről már most tisztán látjuk, hogy kifejezetten alkalmasak az építkezésre. Az elkövetkező időkre mérhetetlenül jó terveket kovácsolhatunk a szerdai nap energiájában fürdőzve.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This