Néha nem elég finomkodni. Van, hogy a szép szó kevés. Előfordulhat, hogy a virágnyelv elhervad, mert a másik nem képes/nem hajlandó olvasni a sorok között.

A megoldás érkezhet markáns, erőteljes módon. Az asztal lapja elbírja, hogy rácsapsz. Már ha valós okod van rá. Mi lehet ez? A méltatlanság. A torkodon akadt varangy. A hülyének nézés.

Az ésszerű kompromisszumot keretbe foglaló okiratot össze is tépheted. Hiába tolják az orrod elé. Lehet, hogy összeráncolt szemöldökökkel találkozol, a fej pedig, amire ránőttek, csóválódik. És ki nem sz@rja le? Kit érdekel?

Nap-Plútó együttállás. Péntektől vasárnapig egzakt. Nem túl jó hírű égi állás, nevezhetném inkább hírhedtnek is. Pedig á, dehogy. Csak tudni kell kezelni. Nem a Ferrari hibája, ha hülye és fakezű gazdája hideg gumikkal csavarja fel a fasori kétszáz éves platán törzsére.

Ha Deák Ferenc és/vagy Görgey Artúr portréja díszíti a szalonod falát, úgy teríts rájuk vastag, fekete brokátot e három szentelt napokban. Mert a kiegyezés és a megalkuvás szünetel. A Plútó nem ismeri őket. Illetve ez így, ebben a formában nem igaz. Ismeri, mert tud róluk. De olyan széles ívben kerüli el, hogy közben háromszor kell tankolnia.

Végzet-szerű, végletes, mélyre ható változások. Ami nem egyenlő maszatolással, fingfésüléssel, trágyakozmetikázással. Lehet, hogy fel kell tűrnöd inged/blúzod ujját. Talán még lapátot is ragadsz. Végső esetben annak nyelétől vízhólyagosodik a tenyered. De olyan munkát végzel el, amit nem lehet apránként. Csak maximalista, mindent bele!-módon.

Ez az előre vivő út. A megoldás. Mert van – mint most is -, amikor a kicsi tét semmit nem ér. Hiába pörgeti ki a rulett a számodat és kapod vissza harmincötszörösen a pénzed, ha egy százforintos zsetont szerénykedtél odapöttyenteni. Talán már említettem korábban, hogy bátorrá tevő energia, ami nem komálja a kispályázást.

Egy csapásra – és sokszor egy csapással… – megoldódó problémák. Segít, ha tudatosítod, hogy nem kell elvárnod a galiba konstans jelenlétét, azaz engedd meg, hogy kioldaloghasson a képből. Már ez önmagában is sokat segít. Melléktermékként jön a szárnyalás, a megkönnyebbülés és a jól végzett munkát honoráló édes megelégedettség-érzés.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This