Nyilas újhold – róla mesélek ma. Azért írtam Nyilast, mert így ismerik a legtöbben. Nap és Hold egzakt együttállása – ez az újhold; aktuálisan december 13-án, Luca mágikus napján 0 óra 32 perckor találkozik a két égitest. Tudás, bölcsesség, magasabb fényesség. Meg még valami: hit. Ami inkább elvehetetlen és megingathatatlan bizonyosság. Abban, hogy még a legsötétebb óra legreménytelenebbnek tűnő percében is fogják a kezed. Ezt szokás vezettetésnek hívni. Az újhold hivatott ráébreszteni: tudj róla, emlékezz rá. Koromsötét lelkiállapotban is. Utóbbira a mind rövidülő nappalok miatt egyesek – nyilván nem te – még hajlamosak is lehetnek. Ilyenkor jön jól a spirituális zseblámpa.

Üvegcse, benne fénnyel. Ilyesmi kapott Frodó Galadrieltől Lórienben. Az Úrnő annyit mondott: vedd elő a legsötétebb órán, s fényességet áraszt. Hozzátette még a fordított arányosságot is: minél nagyobb feketeség fenyeget, annál tündöklőbb világosság árad a kis üvegecskéből. Ezt kínálja fel a Nyilas újhold elsődleges felfrissítő-megerősítő olvasata. Ám ennél tovább is van, mégpedig a lényeg és a finomság. Térjünk is rá hamar.

Gyógyítás és beavatás. E két kifejezést nyomtatták a Kígyótartó merített papíros, impozáns névjegyére. Gyógyítás egyenlő életminőség-emelés. Kifelé és befelé egyaránt, eszközmegkötés nélkül. Beavatás pedig nem más, mint a leeső tantusz utódja: felismerés, ami megértést ad. Helyére csusszanó puzzle-darabka, összeálló kockák. Együtt, kombóban kínálja a Kígyótartó (Ophiuchus, ha épp egy állófogadáson akarsz felvágni kozmikus műveltségeddel). A pozíció sem mindegy ám:

Alfa. Legfényesebb, legerősebb. A Kígyótartó esetében a Rasalhague névre hallgat ez a csillag. Szerdán külön írok róla, mert kaptam üzenetet, miért hanyagolom őt. Hát nem mellőzzük, sőt. Az újhold a legintenzívebb gyógyulás felé terel. Nap és Hold bár eltérő tempóban, de találkozásuk után egyaránt érintik ezt a nemes energiájú égi ékkövet. Magyarán: ha képes vagy megújulni, azaz elengedni a mankó-sablonokat, úgy gyógyulsz. Azaz: a mindennapok megélésének szintjén emelkedik az életminőséged. Egészen halkan súgom: szabadabb is leszel, hiszen nem kötnek a muszáj-rigolyáid. Legalábbis nem annyira. És akkor még a Skorpióról egy szót sem ejtettünk.

Fullánk. Ez volt Bilbó remek kardja (ami orkok közeledtével kékesen fénylett), s ezt a fegyvert hagyományozta Frodóra, aki nem egy alkalommal vette hasznát. A Skorpió törzsétől a fullánkja felé tartó Nap-Hold együttállást a következő módon érdemes felfejteni:

Változtass. Mélyre ható módon; a felszínt csak addig kapargasd, amíg hozzá nem férsz a lejjebb és beljebb vezető úthoz. Jelentős fordulat, érdemi manőver vezet életreformhoz. Persze van, aki ilyenkor elkezd a mérgekkel dobálózni, mondván: ez a fullánk méregtüske is egyben. Nyugi, erre is felkészültünk:

A tudatosan használt méreg kifejezetten intenzív gyógyító erővel bír. Csak két példa: méhmérges kenőcs, viperaméreggel gyógyított ízület. Újíts és a korábbi indulatot transzformáld. Alakítsd át előre vivő szenvedély-energiává. Emlékezz, hogy kapsz felsőbb, magas segítséget. Amikor képes vagy egykori duzzogásodat dac-motorként működtetni, már kipipálhatsz egy félsikert. A következő lépés könnyű: bosszankodás nélkül erőt merítesz. Ennek elsajátításához is kitűnő a mostani újhold. Amiről még a következőket kell tudnod:

Nyilas 20 fok 40 perc. Ez az újhold pontos – ekliptikára, azaz a Nap Földről személt látszólagos útjára vetített – koordinátája. Ha érdekel és foglalkozol ilyesmivel, akár a saját születési képletedben is megnézheted, éppen hová esik. Így kapsz kifinomultabb válaszokat és személyre szabott, jól működő megoldóképletet. Ami varázslatosan támogat, okkal, joggal:

Mágia. December 13. éppen Luca napja. Nem is kezdődhetne jobban, mint alig fél óra elteltével egy ilyen több rétűen csodálatos újholddal. Gondolj csak bele: mire felébredsz és felvirrad a Nap, már mennyi minden történt. Az égen és tebenned egyaránt. Éppen ezért – bár nem vagyok a tanácsosztogatás híve – fogadj el egy tippet:

Kedden este konkrét elhatározással hajtsd álomra fejed. Vedd végig, hol és miben vágysz úgy istenigazán frissülni, újulni. Tedd a témákat a lélekteredbe, mintha csak a párnád alá gyömöszölnéd. Bizton számíthatsz üzenő álmokra, sugallatokra.

Az új nap fénye pedig már egy derűs, legalábbis derűsebb arcot mutat majd a reggeli tükörben. Jó reggelt!

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This