2018. júl 22. 0

Oroszlánba lépő Nap

Megkezdődik a valódi (csillagászati) nyár második hónapja: a Nap az Oroszlán cikkelyében folytatja égi útját. Az Oroszlán hangsúlyosan férfi (apai) minőség; tüzes, kiáradó, erőteljes. Itt kell megemlítenünk a nemzést és a teremtést, mint egymással analóg, oroszláni folyamatokat. Mivel cselekvő énünk égi megjelenítője ölti magára ezt a köntöst, most megélhetően, kézzel foghatóan lendülnek működésbe ezek a teremtő, kreatív erők bennünk. Az Oroszlán stációja nem annyira fotelban ülős, azt az osztozkodáskor átengedte a Halaknak; itt cselekvőek, alkotók vagyunk.

Az Oroszlán havában a Nap már túljutott a „csúcsponton”, a nyári napforduló óta eltelt hetek alatt szemmel láthatóan picit korábban sötétedik és később világosodik, de ez még a nyár java. Van, amit már learattak és sok a lábon álló termés, de vegyük észre: bármerre nézünk, mindenben ott a mosolygó Nap ereje, az élet, a bőség. Ez pedig mind-mind szeretet-energia; ezzel el is érkezünk az Oroszlán talán legmarkánsabb tulajdonságához: szeret. Mégpedig uralkodói módon, feltételek nélkül, ahogyan a Nap ragyog az égről a mocsárra ugyanúgy, mint a legelvetemültebb visszaeső bűnözőre is, nem csak a virágokra és a jófiúkra. A mostani időszak remek alkalom a szabaddá tevő szeretet erejének megélésére

Az Oroszlánhoz tartozik a rálátás és a múlt megértése, hiszen a csillagkép, amiről az asztrológiai jel a nevét kapta, a múltba tekint. Ez a tekintet látja az elmúlt időt történéseit, levonja a tanulságokat, így meghatározza a hajó irányát: honnan jött, merről jutott az aktuális pozícióba. Ez a „tájolás” pedig megmutatja a jövőt, itt tudunk rádöbbenni az örök körforgás valódi természetére. A mondás szerint „nincs új a nap alatt”. Ezt tudjuk átírni, hogy mindig minden új, egyben csodálatosan ismerős is.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!