2016. okt 06. 0

Párjátékok és letisztulás

Az elkövetkezendő hetekben a szokásosnál is nagyobb hangsúly helyeződik a kapcsolatainkra, a társainktól érkező tanítások, beavatások megértésére. Az okot a Merkúr szolgáltatja, aki péntek délelőtt vált jegyet és immár a Mérlegben folytatja égi útját. Ez az időszak a helyzetbe kerülésről szól, amikor az Univerzum futószalagon szállítja elénk a kommunikációs helyzeteket, megmérve, mit hozunk ki belőlük. Párkapcsolati vonatkozásban érezhetjük az idő felgyorsulásaként is ezt az erőt; olyan formán, hogy a korábbi történésekhez képest adott időegységre jóval több feldolgozandó esemény adja a tanulás, a megértés lehetőségét. Érdemes mindezt szem előtt tartani kedvesünkkel való eszmecseréinkben. A türelem erénye „amúgy” is az egyik legnemesebb, most kiemelt szerepet kap fejlődésünkben.

 

Összpontosítsunk, mitől ugrunk annyira, milyen nyomógombjainkra tenyerel párunk. Legtöbbünk számára elsőre nehezen emészthető tétel, de ami benne leginkább zavar, az valójában bennem lapul mélyen, őrá kivetülve az én hiányosságomat felnagyítva bántja a szemem/fülem/szépérzékem. A társ tükörminőségét most kiválóan szolgálatunkba állíthatjuk olyképpen, hogy szembesítésre használva elmélyülünk az önismeretben. Remek gyakorló-, kiképzőpálya, azonnali visszajelzésekkel, de szilárd alapok nélkül csak haladóknak ajánlott.

161007par

Kifizetődő gondolati halászkodással is foglalkoznunk, aminek segítségével kiszűrhetjük a fölösleges, terhelő, de előre nem vivő információkat terünkből. Különösen a péntek, de az egész hétvége is támogatja azt a folyamatot, amivel közelebb kerülhetünk az információszegény diéta (Timothy Ferris örökbecsű megfogalmazása) állapotához. Tartsunk egy alapos gyomlálást szellemi kiskertünkben és minden gizgazt kíméletlenül húzzunk ki belőle. Tegyük mérlegre (Mérleg Merkúrban igazán időszerű): valóban szükségem van erre vagy arra az információra? Tényleg több, jobb, informáltabb lettem ennek a hírnek az elolvasása által? Ízlelgessük azt az érzést, hogy megkímélve magunkat egy híradótól vagy egy hírportál átböngészésétől, mennyi hasznos, építő energiánk marad, mennyi figyelmünk nem szóródik szét. Fontos tudnunk, hogy sem tájékozatlanok, sem műveletlenek nem maradunk, mert ami életünkben fontos és lényeges, az úgyis eljut hozzánk. A Kelet-Timorban született zsiráfbébi nyilván aranyos, de nem visz előre a tény, hogy tudok róla.

Ragadjuk meg az ollót és nyessük le, ami nem a szépség, a harmónia felé visz, amiről kiderül, hogy valójában sallang. Kristályosítsuk ki, mik azok az értékek, amik segítenek, amik hasznunkra válnak, őket megőrizve a többit nyugodtan dobáljuk ki az ablakon. Akár a tévével együtt. Merjünk belső bölcsességünkre hagyatkozni, az ő hangját meghallani és általa letisztult szellemi minőségekbe megérkezni.

kép: www.ilovehdwallpapers.com

Szólj hozzá(nk)!