A mostani péntekünk ismét tizenharmadikára esik, ami jó hír. Jó hír, mert ez mágikus energetikájú nap, érdemes így tekinteni rá és elengedni a babonaságok fekete macskás, rossz beidegződéseit. Maga a tény változatlan, bármit teszünk is, időről időre felbukkan a naptárban a péntek tizenharmadika. Megoldás lenne amúgy, hogy tokba tesszük magunkat és megszűnünk létezni aznapra (az orosz csinovnyik-irodalom ihletése alapján), de ez nem sokkal magasabb szintű választás a homokba dugott fejű struccnál. Amikor félünk valamitől, akkor azt tápláljuk a félelmünkkel, erőt adunk neki. A félelem természete szerint megteremti a tárgyát. A bátorság ott lép a képbe, hogy a meglévő félelmen ellenére megteszek bizonyos dolgokat. Például átmegyek a fekete macska után az úton és nem várok esetleg órákat, hogy más „vigye el a balszerencsét”. Amikor gyakoroljuk ezt a szokást (valahol ez is tekinthető önlegyőzésnek), akkor észrevesszük, hogy előbb-utóbb egyre kevésbé van hatalma felettünk az irracionális gyökerű rettegésnek és fokozatosan vesszük vissza az uralmat életünk és sorsunk felett.

A pénteki napunk rögtön ajándékkal indul; kora reggel ugyanis egzakt a Rák asztrológiai jelében járó Nap és a Hold együttállása, azaz újholdat élünk meg. A Rák újhold a szeretettel való megújulást támogatja, itt elfogadó, gyengéd, finom módon válunk képessé megújhodni. Sokan félnek az új dolgoktól is, gyakori mondás a „gyűlölöm a változást”. Ez a kijelentés valójában az élet természetes rendje elleni törekvés, hiszen az élet maga a változás, illetve a változás maga az élet. A belső biztonság és stabilitás az, ami állandó, arra van ráhatásunk, a külső világ történései képtelenek kibillenteni, amikor belül kellően stabilak vagyunk.

Ez az égi helyzet simogató és kedves, nincs benne semmilyen hirtelen haragú, hideg vízbe lökős újító szándék. Olyan, mint amikor lágyan, átkarolva segítenek bennünket tovább lépni; úgy, hogy fel sem tűnik mindig, ezeket a lépéseket már mi magunk tettük meg, hiszen a segítség finom rezgése mindezt oly’ természetessé teszi. Talán furcsának tűnhet – elsőre -, hogy ebben a helyzetben a múlt segít a jövőért tenni. A Rák titokkutató jegy, mégpedig a múltat, a dolgok eredetét vizsgálja. Az itt megélt újhold a múlt tudásából ver hidat a fényes jövőbe, nekünk pedig semmi egyéb dolgunk, mint végigsétálni rajta.

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This