Csütörtöktől szombatig áll egzakt módon szemben a Bika asztrológiai jelében látszólagosan hátráló mozgást végző Uránusz és a Skorpió cikkelyében lépdelő Vénusz. Rövid, tömör és velős az üzenete: amit szerelemmel csinálsz, az szabaddá tesz. Nyilván ennél jóval többrétű kibontás sem juthat el a Vénusz-Uránusz oppozíció erőinek és valódi szépségének érzékeltetéséhez, de azért – örök optimistaként – tegyünk egy próbát. Kapcsolati értelemben pezsdülés, felfrissülés érkezik, mégpedig egészen különleges köntösben. Mivel Skorpió Vénuszról beszélünk, megkockáztatom: pikáns, kifejezetten izgató módon jelenik meg az újulás. Jó hír ez azoknak, akik energetikai pókhálókat, pormacskákat és punnyadást érzékelnek társukhoz fűződő viszonyulásukban. Mielőtt megfogalmaznád a kérdést: igen, ez a – kiegészülésre törekvő – erőtér a társra lelést is ösztönzi, amennyiben még hiányzik a nappalidból és az életedből. Meglévő kapcsolatok esetében jelentősége van a szépen, szeretettel való tisztázásnak. Akár a legkisebb dolog is zavar, ez a pár nap remek alkalom, hogy nem számon kérős, kezet csípőre tevős módon beszéld meg a másikkal, aminek megérett az ideje. Vágyott páros játék esetében pedig jó tudnod, hogy egy végtelenül tiszta, szabad, mellébeszélésre hajlamosító energia nélküli térben érkezhet meg a másik.

Teremtő zsenialitás ötvöződik a szenvedéllyel munkálkodás késztetésével. Egyik vesszőparipám az örömzenélés: bár – ebben az inkarnációmban – nem sok közöm van a hangszerekhez és az énekléshez (csak tartozásokat behajtásakor gyújtok rá egy-két áriára a Rigolettóból…), de gyakran használom az örömzenélés kifejezést. De mit is jelent ez a minőség (számomra)?

vadul…

A feszesen, technikailag patent módon megvalósuló, daloló szívvel megélt alkotást, ami egyben végtelenül önfeledt, kötöttségektől mentes. Új dallamok, akkordok, motívumok születnek. Az ember gyermeke összekapcsolódik az égiekkel és ennek násza itt és most, földi valóságunkban élvezhető és megélhető. Ez azért elég jól hangzik, ugye? Három napon át tart az égi buli, pénteken egzakt, azaz legintenzívebb erőket árasztva.

…vagy szelíden

„Merő véletlenségből” éppen pénteken, november 27-én délután tartom az idei utolsó Főnixébresztő online workshopot.

https://www.facebook.com/events/1218901465157202

képek: wall.alphacoders.com

Pin It on Pinterest

Share This