Giovanni érzelmes férfi. Érzelmes, a szó legnemesebb értelmében és férfi a kifejezés klasszikus, nagybetűs vonatkozásában. Nápolyban született, ott él és ha őt kérdezed, hát ott is helyezik majd örök nyugalomra. Lehetőleg a kilencedik x betöltését követően. Erre minden esélye megvan, nemsokára te is megérted, miért. Pedig a mi Giovannink nem éppen nyugalmasan tengeti életét. Hajtja, pörgeti, kimaxolja. Hat kávénál kevesebbet csak negyven fokos láz felett nem iszik. Néha grappa, mert az jól esik. És persze pasta, mert a pasta az pasta, aki pedig Itália szent földjén látta meg a napvilágot, pasta nélkül sose lehet igazi olasz.

Giovanni minden körülmények között érzelmes. Gurgulázva kacag, görnyedten röhög, égig érően – és végét nem lelően – nevet. Nem sokkal múlt harminc, de ennek nyomait már különösebben éles megfigyelőképesség nélkül látod szemei körül. Ha úgy hozza az élet, képes sírni. Amikor bedőlt az első vállalkozása, napokig letargiában gyászolta. Zokogott, ahogy az erkélyről nézte végig, amint az a cazzo rátolatott négytengelyes Ivecojával az ő dédelgetett azúrkék Vespájára. És igen, pár hónapja – oly sok nápolyi férfitársával együtt – teli torokból dalolva, nevetve sírt, ahogyan a Napoli váratlan bajnoki címét ünnepelték a sokat látott utcákon.

Giovanni érzelmes férfi. Ez a titka, de ennél nincs is több. Nem vár, nem dédelget sérelmet, nem akar megfelelni és nem tartja vissza a csiklandozó kacajingereket. Egyszerűen csak megéli a pillanatot. Giovanni számára csak az van. A most, amit ő így ír le: MOST (illetve olaszul: ORA). Világlátott ifjú, számos országban járva próbált ki rengeteg mindent. Annyit viszont sose csóválta a fejét, mint a vándorévek alatt. És mindig, mindenhonnan úgy ért haza, Délre, Nápolyba, hogy „végre igazán itthon vagyok!” Mert itt napi huszonnégy órában, háromszázhatvan fokban és minimum száz százalékban azonos lehet az érzelmeivel.

Giovanni szíve egészséges és az is marad. Hiába a temérdek pasta és egyéb, a felszínen káros bevitel. Nincs visszafojtott feszültség. Egészséges vérkeringés, szabad szív. Amint bent, úgy kint és vica versa. Giovanni sose értette, hogyan és miképp élhetnek másképp. Hiszen ez, amibe ő beleszületve csöppent, az egyetlen élhető normalitás. Érzelmesen, szerelemmel, sírva és nevetve. Mindenből a maximumot, mindig a legtöbbet, mindig „leg”-ben élni. Bárkit, aki kíváncsi a titkára, ezzel tarisznyál fel: élj a szíved szerint. És boldog leszel. Pont.

Talán téged is magával ragadott Giovanni története. Én úúúúgy szeretnék egyszer ilyen lenni. Tényleg. De Magyarország középső részén pottyantott le a gólya. Ha tovább bírja hosszú csőre, akkor… azzal most ne foglalkozzunk. Se az USA elnöke nem lehetek (nem sok „állás” érdekel kevésbé), se az anyatejjel nem ittam magamba az érzelem-vezérelt (dél)olasz temperamentumot. Ám az ember rendelkezik öntudattal és a választás lehetőségével. Kiváltképp most.

Boldog csak úgy lehetsz, ha helyet, teret adsz szíved szavának. Azaz hallgatsz rá. Kitűnő teljesíteni a kötelességet, remek helytállni, de azok legfeljebb elégedetté tesznek. Valamennyi ideig. A boldogsághoz édeskevesek. Oda szív kell, mégpedig a te érző, dobogó, lüktető szíved. Ha eddig nem így éltél, akkor érdemes tudnod: bármikor változtathatsz. Amíg fizikai tested működik, azaz életben vagy, csinálhatod másképp, akár már a következő másodpercben is. Ezt nevezik megújulásnak.

„A ‘megújulás’ szó jelentése a változás, megváltozás, újrakezdés vagy újítás. Ez a fogalom az élet minden területén előfordulhat, például az egészséggel, személyes élettel, munkahelyi környezettel, gazdasági helyzettel stb. A megújulás mindig valamilyen pozitív változást hoz magával, amely segíti az embert abban, hogy jobb, hatékonyabb és boldogabb életet éljen.”

forrás: https://nonprofitmedia.hu/megujulas

Én is meghökkentem. Nem a hivatalos definíción. Hanem magán a tényen: valaki leírta, összegyűjtötte, mit kéne értenünk „megújulás” alatt. Ehhez viszonyítva örömmel tölt el a meghatározás sorait olvasni, mert életképes leírást hoztak össze.

Megújulás. Friss, új, jobb, magasabb. Égi háttérrel az igazi. Üdvözítő a gyakorisága: átlagosan négy hetente köszönt ránk az újhold. Ő pedig nevében is rámutat a megújulásra. A közelgő Rák újholdra pedig különösen igaz mindez.

Szívvel, lélekkel. Ez a két szó a mottó. Jelszavak, amit mély tengerkék színnel pingáltak a Rák újhold hófehér lélekhajójára. Maga az újhold egy szép, ám végtelenül könnyen átlátható égi esemény: Nap és Hold egzakt együttállása. Pontos ideje 2023. július 17. hétfő 20 óra 32 perc.

Lélekkel, érzelmekkel. A Rák asztrológiai jele a víz eleméhez tartozik. Uralkodó bolygója a Hold. Ez a két tény vastagon húzza alá: a hét első napjának estéjét bearanyozó kozmikus mozzanat mélyen belül indít meg, hat rád, katalizál. Megeshet, hogy eddig nem tudatosult vágyódások, álmok, lélekszikrák törnek a felszínre. Fogadd őket örömmel, javaslom. Megkönnyítik a dolgodat, mert nem kőkemény, szikkadt agyagos megfelelés-rétegeken és „tartom magam”-kérgeken át kell értük csákányoznod. Megmutatják magukat. Céljuk pedig világos és egyértelmű:

Újulj meg. Tegyél valamit másképp. Csináld újfajta módon. Nem muszáj (sőt!) fenekestől felforgatnod az életed. Gyakran egy apróságban megindított tudatos elhatározás hozza magával a szükségszerű átalakulások láncolatát. Mint amikor a nagyid egy szemet elszámolt és három-négy sort vissza kellett fejtenie a neked készülő, puha és meleg pulcsid kötése közben.

Érzelmekkel, szívvel dobhatsz valóban újat. Igazi sors-hatost. Ami megengedi az emelő és építő változást. Ehhez emlékeztesd magad: az érzékenység nem azonos a sebezhetőséggel. Nem gyenge, puhány osztriga vagy. Egyszerűen csak mélyebben érzed a benned zajló folyamatokat. Amiket ki tudsz vetíteni a külvilágba. Magyarul: velük és általuk alakítod a jövődet, itt és most.

Írhatnék a Nap-Hold együttállás combos, ragyogó fényszögeiről. Kivételesen nem teszem, mert nem a részletekben való elmerül (netán elveszés) a lényeg. Maradj a fősodorban, saját energetikai artériádban. Itt, a lelked, szíved pulzálása segít a legjobb áramláshoz. Ha úgy tetszik: a hétfő esti újhold spirituális ütőeredre csatlakoztat (vissza). Ennél kitűnőbb hétkezdő napot nehéz kívánni.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This