2018. ápr 25. 0

Retrográdba forduló Plútó

A Bak zodiákusában járó Plútó hétfőtől látszólagos hátráló mozgásba kezdett, amit egészen október legelejéig folytatni is fog. A leglassabb mozgású bolygóról lévén szó, ez a közel fél éves tolatás is mindössze pár ívfokot jelent, végig marad a Bak jelében, a Nyilas csillagképében és – ami talán a legfontosabb – a Sas csillagképében is. A visszaforduló, majd a Földről nézve hátráló mozgást végző planéták esetében az alapüzenet mindig az: valamiért vissza kell érdemes mennünk, ami mögöttünk, a múltunkban van, hogy azzal a valamivel felvérteződve, általa, a tanulságai által gazdagodva előreléphessünk, magasabb szinten és minőségben megoldva a jelen egyenleteit.

A visszatérés megoldást hoz; a Bak jele a megoldás cikkelye is egyben, az előrelépés, a haladás, a fejlődés szolgálatába áll a plútói energia a fordulatot követően is. Nézzük meg, milyen helyzetekből lenne már végre méltó kitörnünk, hol vannak azok a dagonyák, amikből a Plútó ellenállhatatlan erejével kirángathatjuk magunkat, mesebeli, saját hajunknál megragadott módon. Tudatosítsuk magunkban, hol tapicskolunk a legnagyobb mélységben, mert onnan tudunk – akár talajfogás után is – a legnagyobb magasságokba emelkedni. A Plútó tipikusan ez az energia, a retrográd Plútó pedig visszatérő „nehézségeinkre” adhat frappáns és végső megoldást. A „nehézség” szó direkt kapott macskakörmöket, mert nem valódi nehézség, még ha annak is éljük meg, hanem tanító helyzet, lehetőséget kínáló mintázat.

A Plútó a Tejút felé hátrál, nem csak a Nyilas tanító és bölcs csillagképében mozog. Az elkövetkező közel fél évben az isteni világokkal, minőségekkel kerülünk közelebbi kapcsolatba oly’ módon, hogy általuk gyökeres, radikális fordulatot tudunk tenni. Hátat tudunk fordítani évek és évtizedek fals megszokásainak, hogy végre összekapcsolódva a bennünk élő tanítóval és a magas tudású isteni részecskénkkel, valóban méltó életet élhessünk.

A Sas maradt a végére: nézzük meg, miért érdemes visszakanyarodni a múltunkba, amivel sokkal könnyebben, gyorsabban, magasabbra szárnyalhatunk? A Plútó a mélység, a Sas a magasság. Itt is igaz, a lentről fentre relációja, a szintemelkedés katapult-ereje hivatott azokba a magasságokba emelni, ahol a Sas méltóságteljesen rója a végtelen kék eget és az alanti problémákat szemlélni bölcsen és rálátó módon. Ez (is) mindannyiunkban ott van és aktiválódik, mindössze használnunk, tudatosítanunk érdemes, hogy ezt a hihetetlenül intenzív támogató erőt a szolgáltunkba állítsuk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!