Kedden vált jegyet a Jupiter: a szeretet bölcsességének planétája mostantól egy évnél is hosszabb időn át, tizenhárom hónapon keresztül a Skorpió zodiákusában folytatja égi útját. A látható dolgok mögötti, rejtett világok tanításai erősödnek fel, a kézzel fogható és konkrét minőségekből szinte észrevétlenül átcsúszunk egyfajta ködös-misztikus gondolkodásmódba a Skorpió Jupiter idején. Nem annyira az ok-okozat fontos és jelentős, inkább annak megértése, milyen motiváció rejlik a felszín alatt?

Nagyon-nagyon érdekes ennek jupiteri megélése: a magasabb tanítások planétája elénk tehet olyan élethelyzeteket, amik elsőre és felszínesen egészen másról szólnak, mint a valódi lényegük. Most válik fontossá a sorok között olvasás és a mögétekintés, mert az igazi üzenet, ami valódi értéket pakol tarsolyunkba, sokszor indirekt módon jelenik meg. Megeshet, egy-egy társunk profánnak, nem odaillőnek tűnő szavai rejtik az igazgyöngyöket, amik a sáros felszín alatt, a mélyben lapulnak.

A Skorpió Jupiter segít lejért eszméket elengedni, az elkövetkező hónapok során nemesedhet szellemiségünk és nagytakarítás-szerűen engedhetünk el idejét múlt gondolatokat, berögződéseket. Ebben a folyamatban is a nem látható dolgok meglátásának igénye és megjelenő képessége támogat, ami lehetővé teszi az orrunk hegyén túl látni és elengedve megújulni.

A Jupiterhez tartozik az ima, az Isten keresése, a vallás és filozófia egyaránt. A Skorpió cikkelyében könnyebben tudunk elmélyülni ezeken a területeken is, így jóval eredményesebb és hatékonyabb az isteni világokkal való kapcsolat és az ilyen módon, égi segítséggel való teremtés is. A Skorpió poláris párja a Bika, aki a teremtésről szól – elsődlegesen fizikai értelemben. A tengely túloldalán lévő Skorpió pedig az érzelmi, lelki biztonságot adja, itt tudunk bőségesen (jusson eszünkbe: a Jupiter a kiáradás erőit ébreszti, nem az éppen csak csurran-cseppen spórolgatását) érezhető, valóságos lelki stabilitást teremteni. A finomodó intuíciónk szintézisben működik elménk, szellemiségünk racionális oldalával és versengés helyett emelő módon ad működő eszközöket kezünkbe a két, egymást támogatva kiegészítő energia.

A következő tizenhárom hónap mindezek mellett remek alkalmat ad az okok és észérvek nélküli szeretet megélésére és működtetésére. Olyan jó a legnemesebb érzést áramoltatni a miértekre adható válaszok nélkül. A jupiteri nagyvonalú, felülemelkedő és gáláns energetika megtanítja a nyitott szívvel élő földi vándort valójában szeretni és – ezáltal – elfogadni társainkat.

 

kép: www.cherokeebillie.wordpress.com

Pin It on Pinterest

Share This