2018. nov 06. 0

Skorpió újhold szeretettel fűszerezve

Szerdán délután találkozik a Skorpió asztrológiai jelében a Nap és a Hold, ekkor köszönt ránk az újhold. Álmaink, érzelmeink, ösztönvilágunk segít a megújulásban; olyan segítség érkezik ezekből a mély, belső rétegekből, melyekkel spirituális értelemben megfiatalodunk, szirmot bontunk. Az előre vivő út a misztika és a titkok világa felé kanyarog és átvezet rajtuk; őket kutatva és megértve a régi és idejét múlt, gúzsba kötő minőségeinktől szépen és csendben (vagy ha tetszik, akár ordítva is…) megszabadulhatunk.

Csillagképi értelemben a Mérleg múlt oldalán találkozik a Nap és a Hold; ez az üzenet pedig a múltból való megújulásra ösztönöz, a mögöttünk lévő történések isteni szemlencsén való vizsgálata mutatja meg a fényes és szép jövőt. A múlthoz kötődő, terhelő hordalékot magunk mögött hagyva, de tanulságait nem feledve (hanem megtanulva!) léphetünk megkönnyebbülten tovább, a Fény felé. Az együttállás égi hátterében ott a Kígyótartó csillagképének Kígyó Fejét kirajzoló csillagai is, amik megmutatják halovány derengésükkel a szellemi erők uralásának, a magasabb szempontból való megértésnek, a szellemi szintre emelésnek a fontosságát.

Adalék, mégpedig nem akármilyen, hogy a Nyilas zodiákusában vándorló Merkúr ekkor már együtt áll a Skorpió csillagkép szívével, az Antares csillaggal, aki egymaga Tejút- és Világoszlop. Sok égi kedvencem egyik legkedvencebbike ez a csodálatos csillag; ő az igazi, a legmagasabb szintű, elvárásokat és feltételeket nem ismerő és el nem fogadó szeretet képviselője. Az itt járó Merkúr gondolatainkba, szellemiségünkbe és – nem utolsó sorban – szavainkba szövi ezt a szépséges energiát; a megújuláshoz kozmikus fahéjként adja azt az aromát, ami nélkül ez az égi állás nem lenne ugyanez – a szeretet ilyen magas szintű árnyalatát nyújtja a ragyogó összkép megfestéséhez.

 

u.i.: aki nem szereti a fahéjat, helyettesítse be kedvenc fűszerével…

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!