2018. jan 06. 0

Sorsfordító szavak

Vasárnaptól keddig vándorol át a Nyilas zodiákusában lépdelő Merkúr a Skorpió csillagkép fullánkján; ami a gyökeres, radikális változásokat jelöli. Elsődlegesen szellemi, tudati vonalon változtathatunk nagyot; olyan sorsot alakító, irányító, fordító sugallatok érkezhetnek, melyekkel előreléphetünk, saját, boldog valóságot teremthetünk. Itt nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Nap-Vénusz együttállást, kiváltképpen a keddi napon, amikor a Plútó is társul a találkozóhoz; erről a napról bátran előre elmondhatjuk, hogy csodanap. Persze melyik nem az?

A hétköznapi dolgokon túlra nyúlnak gondolataink, ezen a ponton van egy érezhető kapcsolat a magasabb világokkal; a bevillanó ötletek, sugallatok is döntően onnan érkeznek. Kicsit olyan érzés, mintha direktben nyúlnának hónunk alá a Kozmosz erői, hogy „tessék, itt vagyunk, akkor most jobban megmutatjuk magunkat, hogy érezzétek a mindig meglévő segítséget, támogatást!”. Mondhatnánk azt is, a január első felében az isteni, égi erők nyílt napot tartanak, szabad a vásár. Amúgy a vásár, mint merkúri minőség, szintén elhozhatja a változás erőit és nem csak a szombati piacot értve vásáron.

Ha kiterjesztjük az értelmezést, akkor a jövés-menés, a cserebere, a találkozások, beszélgetés, a nyüzsgés mind-mind hordozhatja azt a szikrát, ami nem csak isteni, de általa gyúl fény és világosodunk meg. Ez konkrét beavató élmény, a Merkúr pedig, mint a beavatás planétája, buzgón segíti a folyamatot. Olyan csodálatos, amikor olyasvalaki szájából hangzanak el a mágikus szavak, aki tudatosan teljesen tudattalan arra, amit mondott; ilyenkor az égiek biztosan szélesen mosolyognak, hogy milyen príma közvetítő eszköz által tudnak a földi vándoroknak segíteni.

 

kép: www.imagekind.com

Szólj hozzá(nk)!