Aki szabad, az tiszta.

Aki tiszta, az igaz.

Aki igaz, az boldog (lehet).

Ugyanaz a csillagos ég ragyog a koldusszegény csavargó és a multimilliárdos popsztár fölött.

Ez a kozmikus energia bárkit és mindenkit támogat és ösztönöz – akár fent, akár lent él.

Mai főszereplőnk az Uránusz. Némi – látszólagos – lassulás, egy helyben állás után fordulatot vesz, mégpedig előre, úgynevezett direkt irányba fog lépdelni. Ezzel vet véget a több hónapos (szakszóval élve) retrográd, azaz hátráló időszaknak.

Minden direkt irányú bolygófordulat jelentős tetterőt, buzgó cselekvésvágyat szabadít fel. Hát még ha az érintett maga a felszabadulás (és nem mellesleg: zsenialitás) planétája. Remek, príma, elsőrangú. Tobzódhatnánk a méltató kifejezésekben, de inkább térjünk a lényegre.

Kérlek, tedd oda magad. Nem kell nagyon, csak egy icipicit. Mert most arra biztatlak: olvass. Idemásolom az augusztus végén írt cikket. Ami ott jövő, az immár friss múlt idő.

Feleltess meg, helyettesíts be. És vond le a következtetéseket – hogy ne szabadabb, hanem valóban szabad légy. Annak minden áldásával és felelősségével. Megéri. Íme:

„Csak az tarthat fogva, amit nem kérdőjelezel meg.

Ha nem nyomod le a kilincset, soha nem tudod meg: vajon tényleg bezárták az ajtót? Valóban megakadályoz az acélzár a szabadulásban – vagy csak elhitted a határozott hangnak, hogy be vagy zárva?

Néhány ritka esettől eltekintve te magad töltöd be életed börtönőrének szerepét. Tudom, ez amolyan odamondós, pimaszkodó kijelentés. Ha megnyugtat, rám éppen annyira igaz. Bár ne lenne. De ezért munkálkodunk. Ma már minden útlevél egyforma színű. Bele is nyomtatták: a világ összes országába érvényes. Sokan emlékezhetnek még rá: ez nem mindig volt így. Azok az idők elmúltak – immár nem állja se vasfüggöny, se komolyabb jogi akadály az utadat. Mehetsz, amerre látsz.

Szabadon vállalkozhatsz. Amit kitalálsz, megteheted. Kellő ügyességgel találsz partnereket, finanszírozást – szabad a világ.

Kimondhatod, amit gondolsz. Ma már szürreális lenne a műbőr kabátos államvédelmi ügynök egy Beatrice koncerten, mint volt mondjuk negyven éve. Tehát – ha az előzőeket összeolvassuk – szabadság van itt, kérem. Valahogy mégsem ez a domináns közérzet. Vajon hol csúszott hiba a mátrixba?

Tudd, mit jelent számodra, neked, azaz a te személyes életedben maga a „szabadság” fogalma. Mert megeshet: amitől egy barátod szabadnak érzi magát, attól pánikrohamot kapnál. De ez fordítva is igaz: egy militáns beállítottságú ismerősöd komfortját rémes bezártságként élnéd meg. Te tudod. Ha még nem, akkor hajrá, ideje megalkotnod saját definíciódat.

Teremteni csak a szabad ember tud.

Küszködni, próbálkozni bárki képes, néha még eredményt is összelapátol. De egészen más a motivációd, ha csőre húzott gépkarabélyos őr áll a hátad mögött és a tarkólövés réme a legfőbb motiváció. Ahogy az olasz módozat tartja: levágott lófejjel nem ösztönzünk, „csak” figyelmeztetünk. Lásd a Keresztapa klasszikus jelenetét: https://www.youtube.com/watch?v=ui9yUWVeZss

Ideje tenned, lépned azért, hogy magasabb minőségű személyes szabadságot érj el. És ehhez nem kell vagdalkoznod. Nem biztos, hogy mindent a szó fizikai értelmében kell felrúgnod. A következő hónapok optimális végeredménye azonban ide mutat. Ha jól dolgozol, észreveszed, megtapasztalod. A következő égi energia játszik a kezedre:

Uránusz, aki retrográd irányba fordul. Ez a fura szó annyit tesz: Földünkről szemlélve látszólagosan hátrálni kezd a tisztítás, az életújító reformok és a zseniális, szikrázó bevillanások planétája. Egy rövid bekezdésben vegyük végig a technikai tudnivalókat, adatokat, dátumokat:

Hátrálás kezdete: 2023. augusztus 29. reggel. Ekliptikai, azaz a Nap látszólagos útjára vetített pozíció: Bika 23 fok 04 perc. Direkt irányba (azaz „előrefelé”) fordulás: 2024. január 27. (késő) este. Koordinátája: Bika 19 fok 05 perc. Mindkét irányváltást érezhető lassulás, majd pár napos, szinte egy helyben állás (műszóval: stacioner állapot) előzi meg. A nagy levegő, a felkészülés/rákészülés energiája.

A retrográd mozgás addig az ellenséged, amíg szolgai módon elhiszed az ezt állító, szajkózó, mantrázó tév- és álhíreket. Valójában a barátod. A bensőséges viszony helyreállításához semmi mást nem kell tenned, mint megismerni e bolygómozgás sajátosságát, valós spirituális üzenetét:

Visszatérés. Visszakanyarodás olyan erőkért, minőségekért, tudásért, eszközért, amivel gazdagodva jobb megoldásokat tudsz produkálni. Uránuszi vonatkozásban gondolj ötletekre, bevillanásokra. A legendás jolly-jokerre, amit „megkérdőjelezés” néven ismerünk és szeretünk. Alapvető dolgokkal összefüggésben is működtetheted. Azaz: tényleg el kell tűrnöd a főnököd ilyen-olyan szemétségeit? Avagy: tényleg jó, hogy ő a főnököd? Valóban szolgál ez a viszonyulás? Lehet, hogy váltásra ösztönöz inkább? Emlékezz: nincs univerzális, a gondolkodás felelőssége alól felmentő egyen-válasz. Neked magadnak kell kidolgoznod azt, ami téged szolgál.

A cél, hogy várd el a megvilágosító, újszerű, gyakran meghökkentő szellemi inspirációkat. Személyre szabottan mindenkinek jut, mégpedig bőven. Nem is lehetne másképp, hiszen a hátrálás végig a Bika asztrológiai jelében történik. Csillagképi értelemben úgyszintén Bikáról beszélünk: az Uránusz a fényábra testét jelölő csillagoktól hátrál a Kossal átfedésben. Izgalmas, szép üzenet: a mindennapokban megélt lelkesült teremtéshez érdemes vagy új alapokat leraknod, vagy a régieket megreformálnod.

Konkrétumok. Egzakt kijelentések, pontos tennivalók. Talán hiányolod őket a mai bejegyzésből. És igazad is van: éppen ezzel rúgnám (nekifutásból, teli rüszttel) tökön a retrográd Uránusz krónikáját, ha be akarnám a szavaimmal és a gondolataimmal korlátozni, neked mit jelenthet és számodra mit hozhat.

Felnőtt, önálló ember vagy és én bízok benned. Tudod, hogy a pár alapvonalból hogyan alkoss teljes képet. Ahogy kisgyerekként képes voltál a színezővel alkotni, úgy ma, kialakult személyiségként is működteted a képalkotás mágiáját.

Te vagy életed központi figurája. A történetedet te írod. A következő fejezetekbe pedig frissességet és pezsdülést csempész a következő pár hónap kozmikus energetikája.”

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This