2018. febr 11. 0

Szabadító szavak

Az új hét egy Nap-Uránusz sextillel indul, ami szerdán lesz egzakt és még csütörtökön is érezteti hatásait. Újra és megint csak a tisztázáshoz érünk vissza: a Vízöntő asztrológiai jelében járó Nap egyúttal a Vízöntő csillagkép múltba ömlő tisztító vizében fürdőzik. Ez a víz mossa le a múlt sarát, a sugara hivatott leveretni a régi lerakodásokat, szennyeződéseket. Ez az energetika segít görcsbe zárult markunk megnyitásában is; ideje van lassan kinyitni tenyerünket és engedni, pontosabban elengedni, amire rázárultunk, bár már lejárt az idejük. Az elengedés a Vízöntő stációjában (is) markánsan megjelenő folyamat. A Vízöntő jelének két ura van: a Szaturnusz és az Uránusz. A múlt a szaturnuszi rész, itt van igazán lehetőségünk a gyűrűs bolygó energiáinak alacsony szintű működtetéséből továbblépni és helyette a valódi értékek felé fordulni, azokra hangolni antennáinkat.

Az Uránuszról is sok szó esik mostanság; ő olyan, mint egy közkedvelt húr a Kozmosz végtelen hangszerén, most sokat pengetjük, hogy szabaduljunk, tisztuljunk és így kezdjünk új fejezetet. Ezt az újítást, a tiszta lappal induló új könyveket a Kos cikkelyében járva teszi alánk a zsenialitás planétája, ám ennél mélyebb üzenet a kötöttségektől, az emberi kötöttségektől való megszabadulás. Vegyük észre, milyen kapcsolatokban tekeredett ránk a daróckötéllé sodródott-fakult egykori fényszál, hol esünk bele a nem csak kiüresedett, de visszahúzó-bilincsbe verő erőtérbe egy-egy emberi viszonyulásunkban. Az Uránusz továbbra is és még mindig a Halak csillagképének visszaúszó halacskájához vezető fonálon halad a maga megfontolt tempójában; így nem kell félnünk, hogy nincs időnk számba venni ezeket a kapcsolatokat. Hozzá tartoznak a meghökkentő, szokatlan megoldások is: gondoljuk végig, miért ne választhatnánk a feszengős, kalapot szemlesütve kézben forgatós-kínos magyarázkodással tarkított lezárás helyett valami frappánsat, újszerűt, amit még más nem próbált? Miért kéne sablonokban gondolkodnunk, miért ne szabadulhatnánk ki könnyedén? Miért kéne megvárni, amíg elrozsdásodnak kalitkánk vasrácsocskái?

A Nap-Uránusz sextil az értelmünket stimulálja, a megértésen túl a megoldáshoz is közelebb visz, mi több, kezünkbe is adja kellő nyitottság esetén (aki két kézzel kapaszkodik a börtön rácsába, azt nehéz onnan elszakítani és még dühbe is gurul, ha valaki a szabad levegőre vetemedik őt kivinni). A szabadság minősége kerül új megvilágításba: olyan, mintha vágyunk tárgya más benapozottságot kapna, ahonnan az árnyékok is másnak látszanak, már nem olyan félelmetesek és felfedezzük az eddig sötétben maradt új utakat, amik mind-mind a láncoktól való megszabadulás megkönnyebbítő állapotába emelnek fel.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!